perjantai 21. elokuuta 2015

5 PÄIVÄÄ!


Otsikkokin sen jo kertoo eli muutama päivä enää jäljellä ennen vaihtoon lähtöä. Pian se on menoa! Eihän siitä ole edes vielä niin pitkä aika, kun sain tietää tulleeni valituksi ensimmäiseen vaihtokohteeseeni Hong Kongiin… Oli joulukuu ja syyslukukauden luennot olivat loppuneet osaltani. Olin jouluapulaisena kotipaikkakuntani Postin myymälässä. Jokainen on varmasti joskus käynyt Postissa joulun alla ja tietää sen ruuhkan. Kahvitauolla ehdin vilkaista puhelinta ja huomasin saaneeni sähköpostia, joka kertoi minun viettävän seuraavan vuoden syyslukukauden Hong Kongissa! Se piristi päivää ja tämän tiedon voimin jaksoin kummasti uudella innolla palvella ulos asti kiemurtelevaa asiakasjonoa loppupäivän ajan.

Vaihdon lähestyessä päässä liikkuu monenlaisia ajatuksia. Hieman stressaa se, olenko muistanut tehdä kaiken tarvittavan. Vaihtoon liittyviä asioita on kuitenkin hoideltu keväästä lähtien. Hoidettavien asioiden listalla ovat olleet viisumi, lennot, asuminen, rokotukset, vakuutukset, rahanvaihto, yliopiston jäsenmaksu ja luottokortti nyt muutamia asioita mainitakseni. Muutamia kopioita virallisista papereista pitäisi vielä ottaa. Pakkaamisenkin aloitin viimein tänään. 

Tulee olemaan haikeaa sanoa hei perheelle ja ystäville. Suurimman osan ystävistäni olen jo hyvästellytkin. Ettei mene liian herkistelyksi, täytyy todeta, että syksy ja koko vaihtoaika menee varmasti nopeasti ja ensi vuoden puolella nähdään taas! Yksin ei tarvitse koti-ikävän iskiessä olla, sillä Hong Kong Baptist Universityyn on tulossa yli 100 vaihtaria, jotka ovat samankaltaisessa tilanteessa kuin itse. Entuudestaan heistä kukaan ei ole mulle tuttu, mutta toivottavasti pian tutustuu moniin uusiin ihmisiin. Suomalaisiakin on tulossa useamman vaihtarin verran samaan yliopistoon kanssani.

Bloggaaminen on mulle uusi tuttavuus siinä mielessä, etten ole itse aiemmin kirjoittanut blogia. Muutamia matkailuaiheisia sekä ystävieni blogeja olen lukenut. Toivottavasti bloggaaminen alkaa sujua, vaikka tämä onkin itselle melko vieras maailma. Blogi on siinä mielessä kiva, että perhe ja ystävät voivat lukea kuulumisiani vaihdosta ja katsella kuviani blogin kautta. Blogi jää myös itselle muistoksi ja sitä voi olla mukava lueskella jälkikäteen ja muistella vaihtoaikaa.

Tervetuloa mukaan matkaani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti