perjantai 28. elokuuta 2015

Hello Hong Kong

Terveisiä kuumasta ja kosteasta Hong Kongista! Palataan näin heti alkuun matkustustunnelmiin. Keskiviikkona reissun aloittanut junamatka Helsinkiin sujui hyvin ja matka jatkui Finnairin suoralla lennolla Hong Kongiin. Etukäteen vähän jännitti miten saan nukuttua koneessa, sillä yleensä en saa nukuttua koneessa hyvin, jos lainkaan. Ehkä olin vain tarpeeksi väsynyt, sillä nukuin yhteen putkeen noin viisi tuntia ja sen jälkeen jäljellä oleva lentoaika meni nopeasti.

Saavuttuani lentokentälle täytin lomakkeen immigrationia varten. Immigrationin virkailija leimasi viisumini ja olin valmis laukkujen metsästykseen. Haettuani matkalaukkuni tuloaulassa oli vastassa HKBU:n buddy-toimintaan osallistuvia opiskelijoita, jotka veivät meidät noin kymmenen vaihtaria minibussilla kampukselle. Kampukselle saavuttuamme menimme rekisteröitymään sekä hakemaan tervetulokassit, avaimet ja muita tärkeitä papereita. Samalla ostin lipun tervetuloillalliselle, joka on syyskuun alkupuolella sekä oman asuntolani paidan. Asuntolani nimi on YP Cai Hall ja asun South Towerissa. Huone sijaitsee 21-kerroksisen asuntolan neljännessä kerroksessa. Ihan mukava siinä mielessä, että hissit tuntuvat olevan yhden päivän näkemisen perusteella aina hyvin täynnä ja niitä saa odotella tovin, joten pääsen nopeammin rappusia pitkin huoneeseen eikä kapuamista ole paljon. Huonekaverini on 20-vuotias saksalainen Janne, joka hämäävästä nimestä huolimatta on tyttö :D


Kuvia huoneesta


Asuntolaa. Onneksi mun huone on neljännessä kerroksessa :)
Asuntolani kyltti

Ylläni asuntolani paita. Muistuttaa melko paljon Postin työpaitaa :D 
Sovimme suomalaisen Marian, ruotsalaisen Jacobin ja yhdysvaltalaisen Jonahin kanssa näkevämme ala-aulassa ja lähtevämme yhdessä ostamaan puuttuvia tavaroita. Toin mukanani lakanat ja pyyhkeet, mutta ostoslistalla olivat mm. tyyny, peitto ja henkareita. Kävelimme paikallisen opiskelijan opastuksella lähimmälle metroasemalle, josta oli tarkoitus jatkaa Ikeaan. Samalla tuli testattua paikallinen metro. Hikistä puuhaa oli, sillä olimme liikkeellä puoli kuuden jälkeen illalla ja siihen aikaan matkustajia on paljon ja metrossa oli hyvin tiivis tunnelma. Lisäksi kosteus lisäsi kuumuutta. Eilisen lämpötila noin +32 'C voisi olla vielä ok, mutta tämä kosteus on aika tukalaa. No tähän tottuu kuulemma parissa viikossa. Sitä odotellessa :)
Liikennettä ostoskeskuksen läheisyydessä
Rullaportaat Ikeaan

Ikea sijaitsi kodin sisustukseen keskittyvässä ostoskeskuksessa ja siellä oli paljon alan liikkeitä. Perinteiset lihapullat ja perunamuusit tuli syötyä ja palasimme takaisin yliopistolle taksilla, koska ajatus Ikea-kassien raahaamisesta tupaten täynnä olevassa metrossa ei houkutellut. Taksikuski oli kiltti ja suostui ottamaan meidät kaikki viisi kyytiin. Matkan hinnaksi tuli noin 2€ per nenä eli ei kovin kallista.
Designvalaisinliike lähellä Ikeaa

Netin sain toimimaan puhelimessa tänään ja läppäri ei vielä suostu yhteistyöhön netin välityksellä. Lisään kuvia ja päivitän tekstiä, kunhan koneella nettiin pääsy onnistuu. Tämän illan suunnitelmissa on paikallisen sim-kortin hankinta ja ruokailu thai-ravintolassa.

3 kommenttia:

 1. HEI ja hyvältä kuulostaa Eleonora! Hen hao! kyllä kuumuuteen ja kosteuteen tottuu.

  VastaaPoista
 2. hyvältä kuulostaa Eleonora! Hyvä alku ja siitä se lähtee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään jo hieman helpompaa, kun on ollut sateista eikä niin kuumaa :)

   Poista