tiistai 15. joulukuuta 2015

Tapahtumarikkaita päiviä

On ollut vähän kiireistä viime aikoina ja vähän tullut taukoa blogin päivittämiseen, kun on ollut tenttejä ja pitää ehtiä kuitenkin samalla opiskelun ohella ehtiä nähdä kavereita vielä viimeisiä kertoja, sillä osa lähtee jo parin päästä. Mitä kaikkea sitä onkaan tullut puuhattua viimeisen kymmenen päivän aikana?

Viimeisen reiluun viikkon on mm. mahtunut kolme tenttiä (ja yksi vielä edessä), Suomen itsenäisyyspäivän juhlintaa, syömistä italialaisessa, meksikolaisessa, thaimaalaisessa ja Michelin tähden dimsum -ravintolassa, päiväretki Shenzheniin, Wan Chain Ladies' Night ja perjantai- ja lauantai-illan LKF, maailman korkeimmassa baarissa (118. kerros!!) vierailu, shoppailua ja kavereiden kans hengailua. Huh, ei ihmekään, että vähän meinaa väsyttää, kun miettii miten paljon onkaan tullut tehtyä kaikkea viime päivinä!

Sham Shui Po Dragon Mallin ikkunasta kuvattuna

SSP:n kaduilla on myös paljon ihmisiä

Pieniä kojuja ja ihmisiä myymässä tavaroitaan Sham Shui PossaDragon Mallin ala-aulasta

 Saizeriyan sapuskoja


Dragon Mallia sisältä
4.12 lähdin huonekaverini Jannen ja toisen saksalaisen tytön Anikan kanssa Sham Shui Pohon. Tarkoitus oli syödä ja vähän shoppailla. Shoppailu jäi vähän vähemmälle tai no ostin kuulokkeet, kun vanhat hajosi. Menimme pizzalle Saizeriya -ravintolaan, joka on Dragon Mallissa. Ilta vierähtikin sitten LKF:ssa isolla vaihtariporukalla ja hauskaa oli! Lauantaina ei tullut tehtyä sen kummempia kuin kertailtua vähän kantonia ja illalla menimme Mong Kokiin Emilian ja Marian kanssa. Kävimme illallisella Calimex -ravintolassa. Monet vaihtarikamut olivat kehuneet Calimexia mulle ja voin olla heidän kanssaan samaa mieltä. Ruoka oli tosi hyvää! Söin burritoja.

Suomen itsenäisyyspäivä lähti käyntiin Ikeassa piipahtamisella, hupsis! Sunnuntai ei ole paras päivä Ikeassa käynnille, koska monet kiinalaiset menevät sinne viettämään koko sunnuntaita eli arvatenkin Ikea oli aivan tupaten täynnä porukkaa. Söimme kötbullar ja potatismos tyttöjen kans. Matkaan tarttui glögiä ja pipareita. Leivoimme illalla yhdessä joulutorttuja. Ulkonäkö ei ehkä ollut kaunein ja maku ei aivan sama kuin mihin on Suomessa totuttu, mutta kyllä ne silti maistuivat kaikille. Luumuhillo löytyi Festival Walkin Taste -ruokakaupasta. Tämä italialainen luumuhillo ei tosin ollut paistonkestävää, joten lisäsimme sitä vain parin viimeisen minuutin ajaksi torttujen päälle. Linnan juhlat alkoivat Hong Kongin aikaan vasta klo 01.00. Jaksoimme katsoa suoraa lähetystä Yle Areenan kautta aamukolmeen asti, mutta sitten alkoi väsyttää sen verran, että oli pakko painua unten maille.

Glögimaistiaiset Ikeassa

Huhtamäen kertakäyttöastioita Ikeassa 

Valmiina itsenäisyyspäivän viettoon


Linnan juhlien katselua aamuyön tunteina 9. kerroksen lounge roomissa

Viime ma ja ti menivät enimmäkseen opiskellessa. Meinasi taas kurkkukipu iskeä, mutta onneksi sain sen nujerrettua ennen kuin iski kunnolla päälle. Kuala Lumpurista ostettu melko paksu huivi lämmitti! Maanantai-iltana pyörähdettiin kyllä Emilian ja Marian kanssa Billy Boozerissa yksillä. Keskiviikkona olikin sitten eka tentti ja se oli kantonia. Muuten meni varmaankin hyvin, mutta en tiedä miten kokeen saneluosuus meni. Ope siis luki sanoja kantoniksi ääneen ja meidän piti osata kirjoittaa sanojen alku- tai loppuosa. Oli aika haastavaa, mutta sittenpähän nuo tulokset tulevat jossain vaiheessa tammikuuta. Ekan tentin jälkeen lähdin illalla muutamien suomalaisten ja tanskalaisten tyttöjen kanssa käymään Wan Chaissa, jossa on Hong Kongin toinen baarialue, mutta pienempi kuin LKF. Halusin käydä tsekkaamassa tämän paikan ennen kuin lähden Hong Kongista. Alueesta kuulemma pitää tai sitten sitä vihaa. Mulle jäi alueesta päällimmäisenä mieleen, että siellä oli hirveästi sellaisia pariskuntia, joissa mies oli keski-ikäinen tai vanhempi länsimaalainen ja nainen about kolmikymppinen tai nuorempi aasialainen. All in all, ihan kiva, että tuli nähtyä tämä alue, mutta ei välttämättä tarvisi mennä toista kertaa.


 Wan Chain maisemia


 Angry Birds bongattu Wan Chain baareista Torstai meni taas opiskellessa perjantain ja lauantain tentteihin. Illalla tuli käytyä Kowloon Cityssa thaimaalaisessa ravintolassa syömässä. Eksyttiin Marian kanssa sattumalta samaan thaipaikkaan, jossa käytiin ihan ekalla viikolla syömässä porukalla. Oli kyllä maukasta ja tulista ruokaa! Perjantai-iltana menimme Marian kanssa käymään Tsim Sha Tsuissa sijaitsevassa Ozone barissa, joka on tällä hetkellä maailman korkeimmalla sijatseva baari. Ozone on 118. kerroksessa ja näkymät sieltä olivat kyllä huikeat. Baariin piti maksaa 150hkd sisäänpääsymaksu, jonka sai sitten vähentää laskun loppusummasta. Tilasimme lasit valkoviiniä ja yksi lasi maksoi palvelulisän kanssa 170,5hkd eli elämäni ensimmäinen yli 20€:n arvoinen juoma. Paikka oli kyllä hieno, mutta ehkä vähän yliarvostettu ja tosi täynnä, koska oli perjantai-ilta.

 Pinaattia valkosipulilla Thaimaan tapaan

Ananasriisiä kanalla

Tässä kirkkaammin valaistun rakennuksen 118. kerroksessa Ozone sijaitsee

Lauantain tentin jälkeen sitten tuli mentyä taas LKF:iin ja siellä olikin sitten varmaan neljäsosa HKBU:n vaihtareista. Tosi kiva ilta oli ja varmasti vikoja kertoja, kun saatiin noin iso porukka kasaan. Sunnuntaina kävin Tsim Sha Tsuissa ja sitten Mong Kokissa. Sunnuntai-iltana menimme Emilian ja Marian kanssa Sham Shui Pohon Tim Ho Wan -nimiseen dimsum -ravintolaan syömään. Kyseinen ravintola on ilmeisesti maailman halvin Michelin tähden saanut ravintola. Tilasimme yhteensä kahdeksan annosta ja jokaiselle tuli maksettavaksi 60hkd eli reilu 7€. BBQ pork bun oli ehdottomasti mun lemppari ja se onkin se annos, josta koko ravintola on tunnettu.
LKF koristautuu myös jouluun

Eilen tuli käytyä vielä päiväretkellä Shenzhenissä Marian ja Marian ruotsalaisen huonekaverin Hannan kanssa. Tästä voisin tehdä vielä oman postauksen, mutta oli kyllä hauska reissu ja kannatti käydä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti