lauantai 5. syyskuuta 2015

Aurinkoisia päiviä

Ensimmäisen Hong Kongissa viettämäni viikon aikana aurinkoa ei taivaalla näkynyt, vaan se oli harmaan pilvimassan ja savusumun peitossa joka päivä. Perjantaina tilanne muuttui ja sinistä taivasta oli näkyvissä ja aurinko pääsi paistamaan melko pilvettömällä taivaalla. Perjantaina en valitettavasti ehtinyt nauttia kauniista säästä, koska minulla oli monta asiaa hoidettavana ja yksi luento. Illalla kävin kuitenkin pienellä kävelyllä yliopiston lähellä sijaitsevassa puistossa, joka on nimeltään Kowloon Tsai Park. Olin kuullut, että kyseisessä puistossa on uima-allas, jonne kuka tahansa saa mennä uimaan. Opiskelijahinta uima-altaalle on 8HKD eli noin euron. Täytyy mennä testaamaan kyseinen paikka jonain päivänä. Ei kuitenkaan viikonloppuna, koska tällöin uima-altaalla on varmasti täyttä. Alla näkymiä puistosta.
 
 
 
 
 
Puistosta palatessani huonekaverini Janne kysyi haluaisinko lähteä heidän kanssaan rooftop baariin. Lähtö oli aika nopea ja extempore, joten kameraa en ehtinyt napata mukaan. Otin kuitenkin pari kuvaa puhelimella, mutta ne eivät tietenkään ole yhtä tarkkoja kuin järjestelmäkameralla otetut kuvat. Lopulta meitä oli kasassa noin 20 vaihtarin porukka. Baarin nimi oli Red. Heidän kattoterassinsa sijaitsi vain viidennessä kerroksessa, mutta siitä huolimatta näkymät olivat todella hienot :) Täytyy käydä Redissä uudestaan toisen kerran. Baarin ulkotasanteelle sai ottaa omat juomat ja ruuat mukaan, joten se oli opiskelijan näkökulmasta erittäin hyvä juttu.
 

 
Lauantaiaamuna starttasimme klo 10 reilun 20 henkilön vaihtariporukalla kohti Lamma Islandia. Lamma Island sijaitsee Hong Kongin edustalla ja laivamatka sinne kestää noin 20min. Meillä meni lähes kaksi tuntia ennen kuin saavuimme Lamma Islandilla sijaitsevalla hienolle rannalle metron, laivamatkan ja kävelyn jälkeen. Vaikka perillepääsy kesti melko kauan, oli se sen arvoista :) Oli mukavaa päästä suurkaupungin vilskeestä rannalle loikoilemaan. Mielestäni Hong Kong on siinä mielessä erittäin kiva kaupunki, koska suurkaupungin luonteestaan ja lukuisista pilvenpiirtäjistään huolimatta kaupungin edustalla sijaitsevilla saarilla pääsee nauttimaan luonnosta ja meren läheisyydestä.
 
 

 

 

 

 
 
 
Lounas. Hunajalla siveltyä makkaraa ja maissia noin 4€
 
Saari oli tosi vehreä ja siellä kasvoi mm. banaaneja. Toisaalta myös melko isoja hämähäkkejä roikkui puusta, kuten eräässä alla olevassa kuvassa näkyy... Hämähäkeillä oli kokoa hieman enemmän kuin Suomen lajitovereilla.
  
Päivä oli erittäin onnistunut ja oli mukavaa päästä uimaan. Kaiken kaikkiaan päivän reissulla vierähti lähes yhdeksän tuntia, joten loppuillan ajattelin ottaa melko rennosti ja ladata akkuja ensi viikkoa varten.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti