keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Riisiä ja nuudeleita

Multa kysellään aika usein sieltä Suomen päästä mitä oikein syön täällä. Päätin siis kirjoittaa ruokapostauksen. Mukana muutamia kuvia annoksista, joita on tullut testattua näiden noin kahden viikon aikana, jotka olen ollut Hong Kongissa. Ei varmaan kannata jatkaa lukemista, jos on nälkäinen :D

Aamupalan olen syönyt tähän asti huoneessani. Mulla oli mukana Suomesta pikakaurahiutalepusseja ja ruispaloja. Ruisleivät on jo syöty, mutta puurohiutaleita on vielä jäljellä. Kaurahiutaleita(oat meal) myydään monissa kaupoissa (tuontitavarana Englannista useimmiten) ja olenkin ostanut niitä jo lisää. Puuroa olen saanut valmistettua hakemalla kuumaa vettä meidän kerroksessa sijaitsevasta vesiautomaatista, josta saa sekä kylmää että kuumaa (lähes kiehuvaa) vettä. Kyseinen automaatti on erittäin hyödyllinen, sillä hanavesi ei ole juomakelpoista ja nyt ei tarvitse itse käydä ostamassa vettä kaupasta päivittäin. Vettä kuluu paljon joka päivä, koska kuumuudesta johtuen on muistettava juoda paljon. Puuron lisäksi olen ostanut paahtoleipää ja muroja sekä maitoa. Hedelmiä tulee syötyä myös aika paljon, koska ne ovat melko edullisia. Lähiostarin ruokakaupassa myydään myös valmiita hedelmäsalaatteja 2-3€ hintaan, riippuen pakkauksen koosta. Jugurtti on kallista, sillä kiinalaiset eivät juuri käytä maitotuotteita. Ostin kerran jugurttipakkauksen, mutta neljän jugurtin pakkaus (yht. 500g) oli neljä euroa. Litran jugurttipakkaus (tuontitavara Sveitsistä) maksaa lähes 10€!! Jugurttia, maitorahkaa ja ruisleipää myös tulee varmasti ikävä jossain vaiheessa.

Muroja ja kaurahiutaleita

Asuntoloiden vieressä olevasta kampuksen ravintolasta saisi myös aamupalaa. Joko kiinalaista (riisiä ja lisukkeita) tai länsimaalaisempaa eli paistettuja kananmunia, makkaraa, paahtoleipää yms. En ole vielä testannut kumpaakaan vaihtoehtoa. Ehkä vielä jonain aamuna :) Riisiversiota en ole halunnut syödä tähän mennessä, koska tuntuu, että riisiä tulee syötyä muutenkin ihan tarpeeksi. Riisi ei tule vielä (onneksi) ulos korvista, kuten monet varoittelivat etukäteen. Osa vaihtareista on jo kahden viikon jälkeen täysin kyllästyneitä riisiin ja käyvät usein syömässä länsimaisissa ravintoloissa. Saa nähdä milloin oma riisikiintiö tulee täyteen :D Lounasta olen syönyt useimmiten kampuksen ravintoloissa. Annokset sisältävä poikkeuksetta aina joko riisiä tai nuudeleita.


Kana-kaalikastiketta, riisiä ja kiinalaista parsakaalia.

Riisinuudelikeittoa kananpaloilla ja vihanneksilla.

Possukastiketta iduilla (oikea) ja härkäkastiketta kananmunalla (vasen).

Vietnamilaista härkänuudelikeittoa

Kasvisnuudelikeittoa vietnamilaiseen tapaan
 Aika paljon tulee syötyä ravintoloissa, sillä siellä syöminen on halpaa. Jos syö kiinalaista tai jotain muuta aasialaista ruokaa, perusannokset ovat hinnaltaan noin 4-5€. Kalliimpiakin annoksia ja hienompia ravintoloitakin toki löytyy, mutta kaikki tähän mennessä testatut ovat olleet hyviä hinta-laatusuhteeltaan. Aina aasialainen ruoka ei maistu ja haluaa jotain vaihtelua. Länsimaalaisia ravintoloita on paljon, mutta niissä syöminen on selkeästi kalliimpaa ellei halua käydä mäkkärissä :D Kerran söin burgerin ja sen ravintolareissun laskun hinnaksi tuli lähes 15€. Ei niin paha sekään, mutta kallista paikalliseen hintatasoon nähden. 

Riisinuudeleita tomaatilla, kevätsipulilla ja jauhelihalla (tulista, mutta tooosi hyvää!)
 
Valkosipulileipää lisukkeena
 15 euron burgeriateria
Jälkiruokana kiinalaiset syövät hedelmiä, makeita keittoja ja taikinamaisia nyyttejä, joissa on usein jotain sisällä, kuten esimerkiksi lootustahnaa. Eipä ole juuri näitä jälkiruokia tullut kokeiltua. Orientaatiopäiviin kuuluneella lounaalla maistoimme näitä nyyttejä, joissa oli lootustahnaa sisällä. Oli ihan hyviä. Maistui vähän pullataikinalta se nyytti :D Länsimaalainen kahvila- ja leipomokulttuuri on rantautunut myös Kiinaan ja sen vuoksi pieniä leipomoita ja kahviloita näkee jonkin verran katukuvassa. Hintataso leipomoissa ja kahviloissa on Suomen tasoa. Leipomotuotteita en ole vielä ostanut, mutta täytyy kokeilla niitäkin jossain vaiheessa. Käydessämme Ladies' Marketilla ostimme pikkukojusta kuplamuovilta näyttävät vohvelit. Vohveli oli vaniljaista, rapeaa ja hyvää. Taisimme ostaa tavalliset versiot, koska "kuplat" olivat ontot. Niissä voi olla kuulemma juuri lootustahnaa yms sisällä. 

Pieni kahvila metropysäkillä

Kuplavohveli
Puikoilla syöminen sujuu nyt jo hyvin. Olen todennut, että puisilla syömäpuikoilla on helpompi syödä verrattuna muovisiin tai teräksisiin syömäpuikkoihin. Melkein kaikissa paikoissa on lisäksi saatavilla haarukoita, veitsiä ja lusikoita, jos puikoilla syöminen ei ole hallussa. Paikalliset opastavat mielellään oikean tekniikan löytämisen kanssa.

2 kommenttia:

 1. Nam, nam
  Maistuvat varmaan! Välillä voi käydä amerikkalaisessakin ravintolassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuu kyllä! En varmaan halua enää tän jälkeen mennä Suomessa syömään kiinalaiseen ravintolaan, kun ne safkat tuskin maistuu miltään näihin verrattuna :D

   Poista