torstai 17. syyskuuta 2015

Shek O Beach

Sunnuntaiaamuna päätimme suunnata Shek O Beachille saksalaisten Jannen, Anikan ja Tanyan sekä itävaltalaisen Arnelan kanssa. Kyseinen ranta kuuluu Hong Kongin kymmenen parhaan rannan joukkoon, joten täytyihän se käydä katsastamassa. Tähän asti olen monesti lähtenyt porukalla liikenteeseen niin, että joku muu ryhmässä on hoitanut reitin selvittämisen. Tällä kertaa halusin itse selvittää miten Shek O'lle pääsee. Mielestäni reitti jää paremmin mieleen, kun sen on itse katsonut kartalta ja selvittänyt metro- ja bussilinjat kuin jos vain seuraa tuntematta reittiä porukan johtajaa, joka minne mennä ja miten.
 
 Maisemia bussimatkan varrelta
 
 
 
Pitkän metromatkan ja bussiajelun päätteeksi saavuimme Shek O'n bussiterminaaliin, joka oli kivenheiton päässä rannalta. Aluksi olin hieman pettynyt paikkaan, koska tuntui vähän kuin olisi saapunut johonkin eteläeurooppalaiseen rantalomakohteeseen. Ranta oli täynnä aurinkovarjoja ja ei ehtinyt kulua minuuttiakaan siitä, kun olimme saapuneet rannalle ennen kuin ensimmäinen nainen tuli kauppaamaan meille rantavarjoa lähes 8 € hintaan.  Emme varjoa ottaneet, vaan menimme puiden varjoon istumaan aluksi. Hong Kongissa on kuulemma monia rauhallisia rantoja, joista voi päästä nauttimaan ihan omassa rauhassa, jos osaa valita oikein ajankohdan, jolloin menee rannalla. Viikonloppuja ja lomapäiviä kannattaa siis välttää. Tällaiset rannat ovat vain hieman kauempana liikenneyhteyksistä eli lähimmältä metro- tai bussiasemalta on vähintään puolen tunnin kävelymatka näille rannoille.

 
 
 
 
 
Minä, Anika, Arnela, Janne ja Tanya
 
 
Rannalla oli aika paljon väkeä, mutta paikallisia ei kovinkaan paljon. Kiinalaisen kauneusihanteen mukaan mitä vaaleampi iho sen parempi. Tästä syystä useimmat paikalliset välttelevät aurinkoa eivätkä vietä aikaa uimarannoilla päivettämässä itseään. Monissa kosteusvoiteissa yms on valkaisevia ainesosia. En ottanut kosteusvoidetta mukaan Suomesta ja oli vähän haastavaa löytää kosteusvoide, joka ei sisällä valkaisevia ainesosia. Päädyin lopulta ostamaan tutun ja turvallisen Nivean vartalovoidepurkin, joka sisälsi merkinnän "free of colorants".
 
 
 


 
 
Saksalaiset tytöt sanoivat, että kylä rannan ympärillä muistutti heidän mielikuvaansa Kuubasta. Itse Kuubassa käyneenä voin sanoa, että jotain samankaltaisuuksia löytyi, mutta mielestäni Kuuba on aidompi. Tuossa paikassa osa rakennuksista vaikutti varta vasten rannalle menijöitä varten kyhätyiltä. Niistä en valitettavasti ottanut kuvia. Muuten kuvia on tullut näpsittyä aika paljon.
 
Viikonloppuisin on tullut oltua aika paljon rannoilla. Suomen kesä oli melko lyhyt ja viileä tänä vuonna, joten olen nauttinut tosi paljon lämmöstä ja meren äärellä oleilusta. Kuuman ja aurinkoisen sään sattuessa kohdalle (melko usein!!) rannalla on muutenkin mukavampi olla kuin kaupungissa, koska rannoilla tuulee ja se vilvoittaa kivasti, vaikka tuuli ei kovin viileä olekaan :D Tulevana viikonloppuna on kuitenkin tarkoitus nähdä muutakin kuin Hong Kongin rantoja. Suunnitteilla on päiväretki Macaoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti