sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kuulumisia viikon varrelta

Päivät kuluu todella nopsaa täällä, kun on paljon tekemistä. Tässä katsausta kuluneen viikon tapahtumiin. Sunnuntaina kävimme läheissä Kowloon Tsai Parkissa uimassa saksalaisvenäläisen Tanyan kanssa. Sisäänpääsy oli 9HKD eli reilun euron luokkaa. Nautimme auringosta ja uimisesta. Uima-allas on auki päivittäin klo 8-12, 13-17 ja 18-22 ja sijaitsee reilun 5min kävelymatkan päässä kampukselta. Monet vaihtareista ovat käyneet tuolla, jos eivät ole jaksaneet lähteä rannalle. Rannalle menoon saa varata yleensä ainakin tunnin matkoihin riippuen rannasta ja liikenneruuhkasta.
 
Uima-allasalueen pihaa
 
 
Lastenallas vesileluineen
 
 
Iloinen auringonottaja :D
 
 Maanantaina minulla oli Basic Cantonese -luento päivällä ja illalla asuntolamme YP Cai Hallin hall dinner. Illallinen oli hyvää ja vuorossa oli erilaisia ohjelmanumeroita. Tanssimme Cai Hallin oman tanssin myös illan aikana :D Istuimme pitkissä pöydissä ja jokaisella kerroksella oli oma pöytänsä. Meidän kerroksen tunnusmerkki oli valkoinen kukkapanta, jonka saimme tervetulolahjaksi kerroksemme tutorila Joeylta.
 
 
 

 
 
Kiinalaista ruokaa ja appelsiinimehua hall dinnerillä
 
Kakkua syntymäpäiväsankareille hall dinnerillä
 
Tiistaina minulla oli vapaapäivä ja aamupäivällä suuntasin shoppailemaan Causeway Bayhin. Tunti vierähti Forever21:ssa ja kävin myös Ikeassa hankkimassa puuttuvia tavaroita. Tiistai tuntui olevan hyvä päivä käydä ostoksilla, sillä ihmisiä ei ollut liikenteessä aivan yhtä paljon kuin yleensä. Iltapäivällä selvittelin kurssi-ilmoittautumisia parin tunnin verran. Tästä lisää myöhemmin! Illalla suuntasimme suomalaisella vaihtariporukalla syömään korealaista BBQ:ta Tsim Sha Tsuihin. Aluksi tuntui vaikelta löytää tarpeeksi isoa ravintolaa, johon meidän reilun 20 vaihtarin porukka olisi mahtunut, mutta lopulta löysimme paikan, joka oli sopiva sekä kooltaan että hintatasoltaan. Ilta jatkui Red rooftop baarissa. Lähdin takaisin kampukselle viimeisellä metrolla puoli yhden aikaan, sillä minulla oli keskiviikkona aamuluento. Osa porukasta oli jatkanut iltaa aamuseitsemään asti :D
 
 Irtokarkkeja Ikeasta
 
Korealaista BBQ:ta.
 
Rooftop baarin rakennusta ylöspäin kuvattuna
 
 
Keskiviikkona mulla oli kaksi luentoa ja illalla menin huonekaverini Jannen ja toisen saksalaisen tytön Anikan kanssa käymään ruokakaupassa. Tähän asti olimme käyneet ruokaostoksilla lähinnä Lok Fu Plazassa sijaitsevassa UNY-kaupassa, joka muistuttaa aika paljon Stockmannin Herkkua. Hintataso on samaa luokkaa ja osa tuotteista on jopa kalliimpia kuin Suomessa. Anika oli kuullut eräältä paikalliselta ruokakaupasta nimeltä Wellcome. Kävimme Wellcomissa ja ostokset, joihin UNY:ssa on kulunut yleensä 20€ maksoivat noin 10€ Wellcomessa. Valikoima oli suppeampi, mutta perustuotteet käyn jatkossa varmasti ostamassa Wellcomesta.

 
Torstaina mulla oli kaksi luentoa ja kävin lounaalla paikallisen buddyopiskelijani Agnesin kanssa. Illalla oli tarkoitus suunnata porukalla Lan Kwai Fongiin (lyhyesti LKF) eli suositulle baarialueelle. Torstaina olisi ollut myös vaihtaribileet LKF:ssa, mutta emme menneet kuitenkaan sinne, koska pääsylippu olisi ollu 200$ eli lähes 25€. Torstaisin on ladies' night eli naiset pääsevät ilmaiseksi sisään suurimpaan osaan baareja, joten piipahdimme parissa baarissa. Olen käynyt LKF:ssa kolme kertaa tässä reilun kahden viikon aikana ja mulle on jäänyt sellainen kuva, että ihmiset hengaavat enemmän kadulla baarien edustalla kuin itse baareissa. Syy on selkeä. Juomien hinnat baareissa ovat pilvissä. Yksi shotti maksaa helposti 16€ ja drinkit samaa luokkaa. Edullisempi vaihtoehto on käydä ostamassa juomat yhdestä alueella sijaitsevista monista Seven Eleveneistä ja juoda väenpaljouden keskellä kadunvarrella. Näyttää olevan vaihtareiden keskuudessa suosittu tapa viettää iltaa :D
 


 
 
 
Monet vaihtareista ovat valinneet kurssinsa siten, että perjantai on heillä vapaa. Mulla ei ainakaan  vielä toistaiseksi perjantaivapaata ole, joten olin luennolla klo 16:30 asti. Se ei ole vielä paha, sillä luennot saattavat kestää klo 22 asti illalla ja luentoja on myös lauantaisin ja sunnuntaisia riippuen opiskeltavasta alasta. Perjantai-iltana lähdin Emilian kanssa shoppailemaan. Menimme ensin metrolla Centraliin, mutta totesimme, että sieltä ei löydy meille sopivia kauppoja. Tarjolla oli lähinnä Burberryä, Louis Vuittonia yms. Menimme metrolla Mong Kokiin, jossa vierähti lähes viisi tuntia. Kävimme ostoskeskuksessa nimeltä Grand Plaza ja Ladies' Marketilla. Ostin mekon, tunikan ja ballerinat. Ehdimme piipahtaa Esprit Outletissa, mutta kello läheni jo klo 23 ja kauppaa oltiin juuri sulkemassa, kun olimme menossa sisään. On ylipäätään outoa, että kaupat ovat auki niin myöhään täällä. Osa jopa yhteen asti yöllä perjantaisin. Ilmeisesti väkeä riittää sen verran, että on kannattavaa pitää ovet auki niin myöhään.
 
Fried noodles, teetä ja Pepsiä Ladies' Marketilla 
 
Ihania maisemia Repulse Baylla
 
 
 
 
Lauantaina lähdimme Repulse Bayhin uimarannalle ja siellä vierähti lähes koko päivä. Aurinko paistoi ohuen pilviverhon takaa ja lämmintä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti