maanantai 21. syyskuuta 2015

Eating, Decorating & Old Hong Kong Tour

Viime viikolla syömiset kampuksen kanttiinissa eivät menneet ihan putkeen mun osalta. Kerran tilasin riisiä ja possukananmunakastikeella, mutta lopulta sain munakkaan, jonka syöminen oli erittäin vaikeaa syömäpuikoilla :D Toisella kerralla tilasin spagettia ja sain lopulta riisiä, jonka päällä oli kiinanlaista parsakaalia ja luisia lihanpaloja, jotka olivat raakoja sisältä. Ilmeisesti kiinalaisen kassaneidin ja mun välillä oli kielimuuri, koska en tiiä mikä meni vikaan... Lähes jokaisella annoksella on oma kirjain- ja numeroyhdistelmänsä ruokalistalla (esim A1, B4....). Spagetin numero oli D1 ja toistin sen kolmesti ja sanoin spagetti. En tiedä mitä kassaneiti sitten kuuli. Illalla käytiin Pizzahutissa syömässä ja korvaantui tämä lounas, joka jäi lähes kokonaan syömättä.
 
Riisiä, parsakaalia ja munakasta
 
"Spagettia"
 
Saksalaiset vaihtarit ovat keksineet oman nimityksensä asuntoloiden välissä sijaitsevan ravintolan annoksille ja se on Scheiss mit Reis. Nimi on melko osuva, sillä melkein kaikki annokset sisältävät riisiä ja annoksen muu sisältö on aika usein yllätys. Söin viime viikolla aika paljon länsimaista ruokaa ja sain spagettiakin kampuksen toisesta AAB-rakennuksessa sijaitsevasta ravintolasta ja hyvää oli :) Tuli testattua myös kampuksen jälkiruokavalikoimaa. Monet vaihtarit ovat kehuneet ravintoloiden kakkuja ja voin suositella niitä myös nyt, kun olen itekin päässyt maistamaan niitä.
 
 

 
 

 
 
Viime viikolla meidän Cai hallissa oli meneillään koristelukilpailu ja koristelu tapahtui öisin klo 00-04:30 välillä. Hiljaisuus on virallisesti klo 23:00-07:00, mutta näistä ajoista kukaan ei tunnu pitävän kiinni. Koristelu ei ollut hiljaista puuhaa ja heräsin usempana yönä siihen, että paikalliset opiskelijat kiljuivat käytävällä kolmen aikaan aamuyöstä. Korvatulpista ei ollut apua. Nukuin lähes joka yö vain 5h ja loppuviikosta alkoi jo tehdä tiukkaa nousta skarppina luennoille. Viikonloppuisin kampuksella saa onneksi paremmin nukuttua ja nauttia hiljaisuudesta, koska useimmat paikallisista opiskelijoista menevät perheidensä luoksi viikonlopuiksi ja kampuksella näkee enimmäkseen vaihtareita. Metelöinneistä huolimatta koristelujen lopputulos oli melko hieno. Meidän kerroksella oli perinteinen kiinalainen teema ja kerroksen jokaisesta asukkaasta otettiin kuva perinteinen kiinalainen mekko eli qipao päällään. Aluksi vähän mietitytti mahtuvatko paikallisten mekot päälle, koska ne näyttivät todella pieniltä. Kaikki vaihtarit meidän kerroksesta eivät osallistuneet kuvauksiin, koska epäilivät mekkojen istuvuutta. Alla kuvia kerroksen koristeluista.
 

 
 Neuvoja oikeanlaisen kuvaa varten
 
 
Janne ja minä
 
Olen välillä miettinyt pitäisikö yrittää päivärytmi samaan tahtiin paikallisten kanssa. Tällöin heidän metelöintinsä öisin ei ehkä häiritsisi yhtä paljon, kun eläisi samassa vuorokausirytmissä. Havaintojeni mukaan he menevät nukkumaan klo 03-04 välillä (tai myöhemmin) ja heräävät klo 9-10 aikaan. Sitten he käyvät yhdellä luennolla ja nukkuvat iltapäivällä lisää. Mulle tämä vain ei ole mahdollista, kun mulla on aamuluentoja ja yleensä luentoja klo 17:20 asti iltapäivisin eikä siihen aikaan kannata enää nukkua päiväunia tai en saa ainakaan nukuttua yöllä. Paikalliset osaavat kyllä hyödyntää kaiken joutoajan nukkumiseen. Olen nähnyt ihmisiä nukkumassa metrossa, ratikassa, liukuportaissa, ravintolassa odotellessa annosten saapumista ja luennoilla muutamia paikkoja mainitakseni.
 
 
 
 
 
 
Lauantaina oli kansainvälisen toimiston järjestämä Exlore Old Hong Kong Tour, jonne en mahtunut mukaan. Kierros oli järjestetty vain 15 vaihtarille ja kyseessä oli kävelykierros, joten ihmettelimme kovasti miksei sinne voi ottaa enempää porukkaa. Lopulta selvittelimme asiaa ja pääsimmekin kävelykierrokselle mukaan. Olisin ymmärtänyt tuon 15 henkilön maksimimäärän, jos paikasta toiseen olisi liikuttu minibusseilla, mutta ei kai muutama ylimääräinen haittaa, jos liikkuminen tapahtuu kävellen? Lopulta meitä oli kasassa lähes 30 vaihtarin porukka ja muutama paikallinen opiskelija oppaana. Paikalliset opiskelijat kierrättivät meitä ympäri Hong Kongin saaren osia, joissa on nähtävissä vanhaa ja alkuperäistä Hong Kongia. Kierros alkoi läheltä Sheung Wanin metroasemaa. Ensimmäisenä suuntasimme alueelle, jossa myytiin kiinalaista antiikkitavaraa ja osittain myös turistikamaa.
 

 Maon punaisia kirjoja
 
 
 
 
 
Matka jatkui taiteilija-alueelle, jossa oli paljon hienoja seinämaalauksia! Näimme myös paljon lyhtyjä roikkumassa kattojen räystäistä. Lyhtyjen määrä lisääntyy koko ajan, koska Mid-Autumn Festival lähestyy ja lyhdyt kuuluvat keskeisenä osana tähän juhlaan. Angry Birds -aiheisia lyhtyjä on kuulemma myös myytävänä, mutta en ole nähnyt niitä vielä missään. Hymiöillä varustettuja lyhtyjä roikkui keskuksessa, jossa piipahdimme. Keskus vaikutti designista pitävien unelmakohteelta. Käytävät olivat täynnä pikkuruisia putiikkeja, joissa myytiin paljon kaikkien ihanaa sisustustavaraa. Löysimme myös Muurlan muumiastioita ja -kattiloita, mutta niistä ei valitettavasti saanut ottaa kuvaa. Eräs paikallisista tytöistä kertoi meille, että Hong Kongissa on myös muumikahvila. Siellä aiomme mennä käymään :)
 


 

 
 


 
 


 
Matka jatkui Man Mon temppeliin, joka on opiskelijoiden oma temppeli. Temppeli on tenttiviikkojen lähestyessä täynnä opiskelijoita, jotka käyvät rukoilemassa temppelissä hyvien tenttitulosten puolesta. Ihmettelimme miksi kyseisessä temppelissä oli yllättävän paljon vanhoja ihmisiä. Heidän täytyi olla siellä rukoilemassa sukulaistensa tai esimerkiksi lastenlastensa hyvän opintomenestyksen vuoksi. Olisi mielenkiintoista käydä Man Mossa uudestaan marraskuun lopussa tai joulukuun alussa, kun tenttikausi lähestyy ja nähdä miten paljon opiskelijoita sinne kerääntyy.
 
 
 Emilia ja minä temppelin edustalla
 

 Ryhmäkuvaa niistä, jotka jaksoivat kierroksen loppuun asti
 
 Portti Temple Streetin markkinoille
 
Kierroksen lopuksi otimme lautan Hong Kongin saarelta takaisin Kowloonin puolelle. Kun olisimme viipyneet rannalla hieman pidempään, niin olisimme nähneet hienon iltavalaistuksen, joka minulta on vielä näkemättä. Kierroksen viimeinen etappi oli Temple Streetin markkinat. Temple Streetin markkinoilla on myytävien tuotteiden lisäksi paljon paikallisia ruokapaikkoja, joiden hintatason on edullinen. Mielestäni kannatti osallistua Old Hong Kong Tourille, koska näimme paljon ja osa paikoista oli sellaisia, että ei välttämättä ite olisi löytänyt niitä tai tullut mieleen käydä niissä paikoissa. Tulipas laitettua paljon kuvia tähän postaukseen, mutta niitä voi tutkailla, jos ei jaksa lukea kaikkea tekstiä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti