perjantai 25. syyskuuta 2015

Uusia kokemuksia

Tämän viikona aikana olen kokenut muutamia uusia juttuja, joihin en ole törmännyt tai joita en ole testannut aiemmin Hong Kongissa ollessani.

1. Sweet dumplings
 
Tiistai-iltana meidän Cai hallin osa kerroksista kokoontui yhteen yliopiston kerhohuoneista kokkaamaan sweet dumplingseja, jotka ovat eräänlaisia taikinamaisia palleroita, joiden sisällä on jotain makeaa täytettä. Taikina koostui riisijauhoista ja vedestä. Sisälle laitettiin joko papuja, suklaata tai fariinisokeria. Taikinapalleroita keitetään puolisen tuntia vedessä ja sen jälkeen ne ovat valmiita syötäviksi. Oli ihan hauskaa osallistua tähän illanviettoon ja maistaa Mid Autumn Festivalille tyypillistä jälkiruokaa, koska muuten Mid Autumn Festival jää mun osalta väliin reissun takia. Tämän illan teemana oli ruutukuosi kuten kuvista saattaa huomata :D
 
 

 

 Valmiita syötäviksi
 
 

2. Torakat

 
Keskiviikkona aamulla mennessäni luennolle törmäsin ensimmäiseen torakkaan kampuksella. Kyseinen yksilö oli jo vainaa, mutta pitihän siitä kuva ottaa todistusaineistoksi :D Viime viikolla meidän Cai halliin tehtiin tuholaistorjuntakäsittely eli joku kampuksen henkilökunnasta tuli ruiskuttamaan jotain myrkkyä jokaisen huoneen nurkkiin. En ole torakoita asuntolassa nähnyt ja tuskin ainakaan tuon tuholaistorjuntakäsittelyn jälkeen tulen näkemäänkään.
 
3. Mooncake
 
Keskiviikkona aamu alkoi Basic of Cantonesella. Seuraava kantonin luento on peruttu, koska on vapaapäivä. Kiinassa juhlapäiviä seuraavat päivät ovat kansallisia vapaapäiviä. Mid Autumn Festivalia juhlitaan tänä vuonna sunnuntaina 27.9, joten maanantai 28.9 on vapaa. Opettajamme halusi korvata tämän meille ja luentomme keskittyi Mid Autumn Festivaliin. Opettajamme Cheer oli tuonut meille mooncakea maistettavaksi. Mooncake on myös tyypillinen jälkiruoka Mid Autumn Festivalin aikaan. Kyseinen kakku sisältää aina vähintään yhden kananmunan keltuaisen ja kaksi keltuaista tuo onnea, joten kahdella keltuaisella varustetut mooncaket ovat vähän kalliimpia. Keltuaisen lisäksi mooncakessa oli sisällä lootustahnaa. Olin maistanut mooncakeja ollessani Shanghaissa syyskuussa 2005 juuri Mid Autumn Festivalin aikaan enkä silloin pitänyt niistä. Cheerin tarjoama mooncake oli hieman parempaa kuin kymmenen vuotta sitten maistettu edeltäjä, mutta ei minusta mooncaken ystävää vieläkään tullut.
 
4. Hyttysten metsästys
 
Meidän huoneessa on tosi kuuma, jos ilmastointia ei pidä päällä. En tiiä onko mun kämppis nuuka vai miksi se ei halua pitää ilmastointia päällä päivisin huoneessa ollessaan. Emme pidä ilmastointia päällä, kun kumpikaan meistä ei ole huoneessa. Öisin ilmastointilaite veloittaa low cool -asennossa noin 3-5HKD/yö eli noin 50 senttiä eli ei paljoakaan ja kun tämä hinta jaetaan vielä kahden henkilön kesken. Kämppikseni on päättänyt viilentään huoneen lämpötilaa pitämällä ikkunoita auki päivisin ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Torstai-iltana minun ollessa Mong Kokissa vaihtamassa rahaa ja ostamassa hyttysmyrkkyä, huoneeseen oli sitten päässyt kaksi hyttystä tuuletuksen aikana. Kämppis ehti saada kaksi kunnon paukamaa ennen kuin saimme hyttyset nitistettyä. Hong Kongissa ei kai käytetä minkäänlaisia hyttysverkkoja tai en ole ainakaan missään niitä nähnyt. Ehkä tuuletusinto tämän kokemuksen jälkeen laantuu ja ilmastointi laite pysyy päällä päivisin huoneessa ollessamme.
 

 
5. Kampuksen kuntosali
 
Tähän asti liikunnan määrä on jäänyt melko minimiin ja ainoaksi "urheiluksi" kävelyn lisäksi olen voinut laskea 78 portaan kapuamisen 2-3 kertaa päivässä asuntolan neljänteen kerrokseen, jossa huoneeni sijaitsee. Päätin ryhdistäytyä ja mennä katsastamaan kampuksen urheilumahdollisuuksia. Olen testannut nyt kummatkin kampuksen kuntosaleista. Toinen on oikeastaan fitness room ja sijaitsee asuntolan ensimmäisessä kerroksessa. Kävin siellä polkemassa kuntopyörää yhtenä iltana. Tuntui siltä, että olin ainoa, joka teki siellä jotain. Olin ainoa vaihtari fitness roomilla ja paikalliset näyttivät vain räpläävän älypuhelimiaan kuntoilun sijaan. Tiistaina iltapäivällä kävin Emilian kanssa varsinaisella kuntosalilla, joka koostuu kahdesta huoneesta. Paremmassa oli meneillään joku ohjattu tunti, joten kävimme pienemmässä huoneessa. Tunti kuntosalilla riitti meille mainiosti ja totesimme, että täytyy alkaa käydä salilla vähän useammin. Tykkäisin käydä lenkillä, mutta näillä lämpötiloilla en vielä siihen kykene. Esimerkiksi eilen klo 18 aikaan oli vielä +32 astetta lämmintä. Täytyy odotella hieman kelien viilenemistä, koska nyt saa hien pintaan ihan vain kävellessä.
 
 
Auringon laskiessa iltakävelyllä lähipuistossa
 
 
Jotain uutta on luvassa vielä loppuviikosta, koska lähden lomalle Filippiineille. En ole aiemmin käynyt Filippiineillä, mutta koska se sijaitsee lähellä Hong Kongia ja vaikuttaa paikalta, jossa olisi mukava käydä, niin lähdemme viettämään vapaapäiviä (Mid Autumn Festivalin jälkeinen yleinen vapaapäivä ja Kiinan kansallispäivä) sinne. Olisi toki ollut kiva nähdä nämä paikallisille erittäin tärkeät juhlapäivät traditioineen, mutta näin syyslukukaudella Hong Kongissa ei juuri muita lomapäiviä ole, niin nämä kaksi samalle viikolle osuvaa täytyy hyödyntää reissatessa.  Toki reissuun voi lähteä ja olla kerran pari pois kursseilta, mutta nyt minulta jää vain väliin keskiviikon kaksi luentoa. Tuskinpa siellä kovin montaa oppilasta on, koska erittäin moni vaihtari lähtee jonnekin päin Aasiaa  nyt, kun siihen on oiva tilaisuus. Lähden reissuun tässä alle tunnin sisällä saksalaisvenäläisen Tanyan ja itävaltaiskroatialaisen Arnelan kanssa. Lennämme ensin Manilaan ja sieltä Boracaylle. Päivittelen kuulumisia blogiin reissun jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti