keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Paluu arkeen

Luennot alkoivat tänään. Tuntui hieman oudolta mennä luennolle pitkän tauon jälkeen, sillä olen ollut viimeksi luennolla huhtikuussa... Toisaalta oli jo kiva päästä näkemään millaisia luennot ovat täällä HKBU:ssa. Sääkin oli luentojen puolella, sillä koko päivän on satanut vettä ja lämpötila on ollut vain +26 astetta. Muina päivinä on ollut yli +30 astetta, joten tämän päivän lukemat ovat tuntuneet oikein sopivilta. Ilman kosteus on ollut koko ajan yli 70% ja tänään ennustuksen mukaan jopa 95%.
Kampuksen alueelta

Aamu alkoi Basic Cantonese -kurssin merkeissä klo 9.30. Opettelimme erilaisia tervehdyksiä ja esittelemään itsemme. Alku oli helppoa, mutta saa nähdä, miten haastavaksi tämän kielen opiskelu muuttuu, kunhan päästään alkua pidemmälle... Luento loppui klo 11 ja yritin miettiä kurssivalintojani sen jälkeen. Tällä hetkellä mulla on valittuna kolme kurssia ja neljä on minimivaatimus. En saanut kaikkia etukäteen valitsemiani kursseja, joten mun tulisi lisätä vähintään yksi kurssi add and drop periodin aikana, joka alkoi tänään ja jatkuu kuun puoliväliin saakka. Tämän aikavälin aikana voi poistaa itsensä kurssilta ja lisätä kursseja, jos niillä on vielä tilaa. Palaan blogissa kurssivalintojeni pariin tarkemmin, kunhan saan  ne ensin sumplittua kuntoon :) Puolenpäivän jälkeen yritin toimittaa papereita oikeaan paikkaan. Monet toimistoista olivat kiinni ruokatunnin aikaan, mutta onnistuin saamaan leiman opiskelijametrokorttihakemusta varten. Täytyy jatkaa papereiden pyöritystä perjantaina. Kävin myös kuuntelemassa Strategic Marketingin luennon, mutta ei ole vielä täysin selvää pääsenkö kurssille. Selviää myöhemmin.
Palataan vielä maanantain ja tiistain tunnelmiin. Maanantaina ja tiistaina oli meidän orientaation vikat päivät. Kuulimme monia esityksiä ja yliopiston eri kerhot (mm. karate- ja bändikerho) kävivät pitämässä esitykset meille vaihtareille. Maanantaina kävimme syömässä koko vaihtariporukalla seafood restaurantissa.
Paikallista ruokaa pyöreän pöydän ääressä
Maanantai-iltana menimme pienellä porukalla käymään Ladies' Marketilla, joka on paikallinen rompetori, josta löytyy paljon erilaisia tuotteita kopiolaukuista helmiin ja hiuskoristeisiin. Olimme paikalla vasta klo 21.30 aikoihin ja paikkaa oltiin jo sulkemassa, mutta ehdimme kierrellä alueella tovin verran. Ostin t-paidan ja pompuloita.
Lähellä Ladies' Marketia Mong Kokissa 

 Vihaisia lintujaTiistaina koitti kauan odotettu turistikierros, joka oli orientaatiomme viimeisenä päivänä. Vierailimme Wong Tai Sinin temppelissä, Stanleyn alueella sekä Victoria Peakilla. Oli kiva lähteä hetkeksi pois kaupungin sykkeestä ja nähdä jotain uutta ja erilaista. Wong Tai Sinin temppeli oli hieno, mutta tunnelmaan hieman pilasi se, että alueen ympärillä rakennettiin paljon uusia pilvenpiirtäjiä ja temppelien rauhallisuus oli vähän pilalla.Pilvenpiirtäjiä temppelin naapurissa

Stanleyn alueen markkinat olivat melko samalaiset kuin Ladies' Marketilla, mutta tavarat ehkä hieman erilaisia. Maisemat olivat aivan upeat. Vielä upeammat maisemat kohtasimme Victoria Peakilla. Kuvat puhukoot puolestaan. Yllä olevat kuvat Stanleyn alueelta ja alla olevat Victoria Peakilta.


 Minä ja huonekaveri Janne


Sää olisi voinut olla hieman parempi, mutta Victoria Peakilla täytyy käydä joskus illalla katsomassa, miltä kaupunki näyttää pimeällä kaikkien valojen kanssa. Varmasti upea näky!! Nyt lähdemme tyttöporukalla ekoihin vaihtaribileisiin, joihin on tulossa yli 2000 vaihtaria eri yliopistoista ympäri Hong Kongia! It must be so much fun!

2 kommenttia:

  1. Vikrotia peak nähty v 1998 ja muutakin . Vielä jää näkemistä joulukuulle 2015

    VastaaPoista
  2. Varmaankin muutama pilvenpiirtäjä lisääntynyt maisemaan 1998 vuoden jälkeen :D

    VastaaPoista