tiistai 15. syyskuuta 2015

Kurssivalinnat

Nyt on viimein saatu kurssiasiat kuntoon ja lukujärjestys minun osalta näyttää tältä:LANG1010 Basic Cantonese for Non-Chinese Speakers (ti ja ke)
GDBU1026 Globalisation and Trade Liberalization (ke)
FINE2005 Financial Management (to)
ECON3026 Chinese Economic Developments (to)

Kurssien kanssa oli kyllä aikamoista säätämistä! Ennen vaihtoon lähtöä saimme sähköpostiviestin, jossa oli linkki vaihtareille tarjottavista kursseista ja toinen linkki, jossa oli lomake, jonne sai valita kurssit, jotka haluaisi mahdollisesti käydä vaihdon aikana. En saanut kaikkia etukäteen valitsemiani kursseja, joten olen nyt kaksi viikkoa hoidellut paperiasioita, että saisin itselleni kursseja puuttuvien tilalle.

Osalle kursseita voi ilmoittautua HKBU:n sähköisessä Buniport-järjestelmässä ilman sen kummempia toimenpiteitä, mikäli kurssilla on tilaa. Opiskelen täällä School of Businessissa ja heillä on hieman eri käytäntö kurssi-ilmottautumisten kanssa. Ensin täytyy täyttää lomake, josta on kuva alhaalla ja kiikuttaa se School of Businessin dekaanin toimistoon odottamaan hyväksyntää. Lomakkeen käsittelyssä menee reilu pari tuntia. Käytännössä he tarkistavat heille etukäteen Suomen päädystä lähetetystä opintosuoriteotteesta, että sinulla on edellytyksiä osalllistua kurssille eli että olet käynyt business-aiheisia kursseja myös kotimaassasi. Lomakkeeseen tulee leima ja tämä leimattu lomake tulee viedä Academic Registryyn, jossa henkilökunta näppäilee hyväksynnän tietokantaa ja mahdollistaa sen, että opiskelija voi itse käydä lisäämässä kurssin lukujärjestykseensä Buniportissa. Tähän prosessiin menee yhteensä noin puoli päivää. Sillä välin, kun on odottanut että saa päätöksen School of Businessilta sekä Academic Registryltä kurssi on saattanut jo täyttyä, sillä paikalliset opiskelijat voivat lisätä kursseja itselleen ilman edellä mainittua prosessia. Jos haluamasi kurssi on täyttynyt paperinpyörityksen aikana, täytyy etsiä uusi kurssi, joka sopisi lukujärjestykseen ja jonka voisi mahdollisesti saada hyväksiluettua Suomessa ja aloittaa prosessi (paperien täyttäminen) alusta. Ensimmäisen prosessin aikana sain sähköpostiviestin eräältä proffalta ja hän sanoi, ettei voi ottaa minua kurssille, koska luokassa ei ole riittävästi tuoleja. Oikeasti siellä kyllä oli, koska kävin kuuntelemassa ensimmäisen luennon ja puolet penkeistä oli tyhjiä... Vähän turhautti välillä, kun ei saanut kaikkia niistä kursseista, jotka olisi halunnut, mutta näillä nyt mennään :) Omalla kohdallani suurimmaksi ongelmaksi koitui Basic Cantonese -kurssi, joka tuntui menevän päällekkäin kaikkien muiden kiinnostavien kurssien kanssa.  
 

Hyväksytty päätös, että saan osallistua kurssille, mikäli sillä on vielä tilaa
 
Luennolle lähdössä
 
Näkymää kampukselta luentosalin viereisestä ikkunasta kahdeksannesta kerroksesta
 
Tänään vietän vapaapäivää ja olisi tarkoitus suunnitella tarkemmin pian lähestyvää lomaviikkoa. Mid Autumn Festival (28.9.) ja Kiinan kansallispäivä (1.10.) osuvat samalle viikolle, joten viikon kestävä reissu mahdollistuu eikä tarvitse olla pois luennoilta kuin keskiviikkona 30.9.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti