torstai 12. marraskuuta 2015

Katuruokaa, buddhia ja hevosia

Tällä viikolla olen kantonin kokeeseen lukemisen ja globalisaatiokurssin ryhmätyön lisäksi ehtinyt tehdä kivoja juttuja. Maanantai-iltana lähdimme Jannen ja viereisen huoneen paikallisten tyttöjen Szen ja Crystalin kanssa Mong Kokiin syömään street foodia. Mong Kokissa on lukuisia street food -kojuja mutta en ollut aiemmin ostanut sieltä muuta kuin kuplavohvelia. Ruokien tilaaminen on vähän jännittävää, koksa menut on vain merkeillä kirjoitettuina eivätkä myyjät juurikaan puhu englantia. Nyt Sze ja Crystal pystyivät tilaamaan meille erikoisuuksia ja suositella mitä kannattaisi kokeilla, koska paikallisina tämä oli heille tuttu hommaa. Illan aikana tuli testattua ainakin sian vatsalaukkuja ja ties mitä mereneläviä. Tytöt eivät usein kertoneet meille etukäteen, mitä kyseinen ruoka on. Käskivät vain syödä ja paljastivat sitten syömisen jälkeen, mitä oli juuri tullut syötyä. Ulkonäöstä ei aina voinut päätellä ainesosia. Hauska kokemus!

Kalapalleroita vasemmalla ja joku osa lehmästä oikealla

Vihanneksia ja makkaroita kalatäytteellä Selfietime!


Tytöt myös tarjosivat meille kaikki ruuat. Yritimme maksaa omaa osuuttamme Jannen kanssa illan päätteeksi, mutta Sze ja Crystal olivat "unohtaneet" ruokiin kuluneen summan. Kai tämä menee kiinalaisen kulttuurin vieraanvaraisuuden piikkiin. No ensi kerralla on sitten meidän vuoro tarjota! Mong Kokin menoa ihmetellessä kului neljä tuntia. Olin tyhmänä ottanut neuletakin mukaan. Lähtiessämme metrolla takaisin kohti kampuksta klo 21.47 metroaseman lämpömittari näytti vielä +27 astetta!! Pari aika trooppista yötä oli alkuviikosta. Nyt jo vähän helpottaa, kun tänään maksimilämpötilan pitäisi olla vain +24 ja yöllä alle +20.

Tiistaina otin tavoitteeksi käydä Ten Thousand Buddhas luostarissa. Se sijaitsee vain kahden metropysäkin päässä kampukselta Sha Tinissa. Alueelle päästäkseen piti kiivetä yli 400 rappusta. Voin sanoa, että oli hieman kuuma, kun pääsin huipulle. Reitin alkukohta näytti vähän epäilyttävältä, mutta kyllä ne tuhannet kultaiset buddhapatsaat sieltä pian ilmaantuivat näkyviin. Kannattaa varata hyvät kengät jalkaan, niin reitti sujuu joutuisammin. Mulla meni puolisen tuntia ylös käppäilessä, kun piti kuvata patsaita matkan varrella.
Ensimmäisellä tasanteella oli korkea pagoda ja lisää buddhapatsaita. Täältä näkymät Kowloonin ylle olivat jo melko hienot. En tiedä tarkalleen miten korkealla tuo luostarin alue on, mutta hienolla paikalla kuitenkin.

Buddhapatsaita oli siis oikeasti yhteensä se kymmenen tuhatta, mutta kaikki eivät olleet näin isoja kuin nämä kuvissa olevat. Laitan tähän alle muutamia kuvia oudoimmista ja hauskimmista patsaista. Muuten tähän tulisi kymmeniä kuvia patsaista, jos laittaisin kaikki näpsimäni kuvat haha :DNäkymiä huipulta

Olihan sitä pakko näpsiä pari selfietä ja yrittää matkia patsaiden ilmeitä. Alla lopputulos :DTen thousand buddhasin jälkeen kävin ostamassa talvitakin japanilaisesta MUJI-kaupasta. Takki on aivan ihana ja aika lähellä sellaista villakangastakkia, jota yritin viime talvena metsästää Suomesta ilman tulosta. En ole ehtinyt ottaa kuvaa takista, mutta se vaikuttaa sen verran lämpimältä, että sillä pitäisi pärjätä Suomessa. Edellisen postauksen takkipohdinta on siis ratkaistu :)

Keskiviikkona lähdimme isommalla vaihtariporukalla katsomaan laukkakilpailuja Happy Valleyyn. En ole koskaan ollut mikään hevosten tai hevosurheilun suuri ystävä, mutta täytyi tämäkin kokea Hong Kongissa ollessa. Laukkakilpailut ovat erittäin suosittuja täällä ja peruja ajalta, jolloin Hong Kong kuului Iso-Britannialle. Enemmistö laukkakilpailun yleisöstä oli länsimaalaisia ja heistäkin enemmistö joko liikemiehiä tai turisteja. En hirveästi ymmärtänyt tulostauluista, mutta piti vedonyöntiä kumminkin kokeilla. Mun kupongilla olisi voittanut, jos hevoset numero 1 ja 7 olisivat tulleet top3:een. Hävisin viisi euroa, mutta eipä tuo mitään. Hauskaa oli :DLaukkakilpailun jälkeen poikkesimme Wellcome-ruokakauppaan Causeway Baylla. Tämä Wellcome oli erittäin iso ja valikoimista löytyi jopa yksi suomalainenkin tuote! Jos Sverige Shoppenia ei lasketa, niin tämä oli eka kerta kun tuli joku suomalainen tuote vastaan ruokakaupassa.


Tänään illalla lähden viikonlopuksi Kuala Lumpuriin suomalaisten Ellin ja Millan sekä japanilaisen Sakin kanssa. Luvassa on erittäin kuumaa ja kosteaa ilmaa. Siellä pitäisi olla kymmenen astetta lämpimämpää kuin Hong Kongissa... Ehkä sitä nelisen päivää kestää :) Välikommenttina voin myös todeta, että saunaa ei ole ollut ikävä koko vaihtoaikana, koska jatkuvasti on ollut niin kuumaa ja kosteaa, että ulkona on saanut saunan korviketta ihan riittämiin :D Tämän reissun jälkeen ehdin olla reilut pari vuorokautta Hong Kongissa ennen Hainanin reissua. Nämä taitavatkin olla vikat reissut ennen tenttejä, jos päiväretkeä Shenzeniin ei lasketa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti