maanantai 2. marraskuuta 2015

Halloweenin viettoa

Viikonloppu kului Halloweeniin liittyvien juttujen parissa. Perjantaiaamuna lähdimme klo 9 aikaan kampukselta suomalaisen Ellin, australialaisen Ionan ja japanilaisen Sakin kanssa suuntaamaan kohti Ocean Parkia, joka on toinen Hong Kongissa sijaitsevista huvipuistoista. Ocean Parkissa on huvipuistolaitteiden lisäksi paljon erilaisia eläimiä, kuten esimerkiksi pandoja. Menimme ensiksi metrolla Admiraltyn asemalle, jossa tapasimme ranskalaisen Eloïsen, joka liittyi seuraamme. Samalta asemalta menee suoraan bussi Ocean Parkiin eikä aamulla ollut vielä kovin pitkiä jonoja näihin busseihin.


Maksoin pääsylipusta 35€. Eloïse latasi puhelimeensa KLOOK-nimisen sovelluksen, jolla sai tuon sisäänpääsyn 35€:lla. Muuten sisäänpääsy olisi ollut 6-7€ enemmän. Oli hyvä idea mennä Ocean Parkiin Halloweenin aikaan, koska alueelle oli tehty paljon erikoisuuksia Halloweenia varten. Suuntasimme aika aluksi laitteeseen, joka muistutti ruumishuonetta. Meidän piti mennä makaamaan kärryihin ja olla paljain jaloin. Päälle heitettiin peitto ja alettiin kärrätä ympäri pillkopimeää rakennusta. Jalkoihin ruiskuteltiin vettä ja välillä laitettiin uuniin tuhkattavaksi. Mua lähinnä nauratti koko laitteen ajan, mutta tuolla uunissa ollessa olisi voinut iskeä ahtaanpaikankammo, jos siellä olisi joutunut olemaan kauemmin kuin sen noin 15 sekuntia. Laite oli k-16 eli ei sinne ihan  kersat päässeet. Jos alkoi pelottaa kierros voitiin keskeyttää sanomalla kolme kertaa kovaan ääneen banana. Kestin kuitenkin kierroksen loppuun asti :DKuva lapusta, joka laitettiin nilkkaan ruumishuonelaitteessa. Kuolinaikana 4:44am eli mahdollisimman monta epäonnennumeroa.
Työntekijöillä mahtoi olla kuuma näissä kuteissa :D
Perjantaille sattui tosi lämmin päivä ja oikeastaan koko viime viikolla oli lähes joka päivä kolmisenkymmentä astetta lämmintä. Tuntui taas kuin olisi ollut elo-syyskuun vaihde ja välillä oli  tuskaisankin kuumaa! Ocean Parkissa oli otettu kuumuus huomioon ja kaikkien laitteiden jonotusalueet oli onneksi katettu eli jonotus hoitui varjossa. Päivällä jonotusajat olivat maksimissaan 20min. Olin hieman yllättynyt, kun olin ajatellut, että laitteisiin joutuisi jonottaa tunnin tai kauemmin. Illalla kun valot tulivat huvipuistoon ja oli mahdollista tulla iltalipulla alueelle, joten jonotusajat nousivat sitten heti 75-120min pituisiksi suosituimpiin laitteisiin.

Välillä oli pakko käydä tukkijoessa ja koskenlaskussa, että sai vilvoiteltua itseään. Täällä kesä kuivasi minkä kasteli. Vaikka laitteessa kastui, etenkin koskenlaskussa, alle tunnin päästä oli jo täysin kuiva. Välillä täytyi pysähtyä ihmettelemään miten kummassa he ovat saaneet rakentaa huvipuiston näin hienolle paikalle yhdelle Hong Kongin korkeista vuorista! Näkymät huvipuistosta olivat kerrassaan kauniita varsinkin melko kirkkaalla ja aurinkoisella säällä. Raha varmaankin ratkaisee. Huvipuisto tuottaa paljon rahaa ja hinnat siellä ainakin olivat kohdillaan! Puolen litran coca colasta sai maksaa lähes viisi euroa, kun lähimarketista sen saa alle eurolla. Olin ottanut mukaan litran vettä, mutta oli pakko ostaa toinen litra nesteitä, kun oli niin kuuma ja jatkuva jano.

TukkijokeaOcean Parkin korkeimmalle huipulle mentiin kaapelihisseillä. Maisemat kaapelihissistä olivat hienot, mutta en ottanut sieltä yhtään kuvaa. Saki otti kuvia puhelimellaan ja onnistui tiputtamaan puhelimensa kaapelihissin ikkunasta maahan asti. Puhelin tippui hissin tukipilarin viereen betonille, mutta ihmeen kaupalla ei mennyt rikki! Kyseinen paikka sijaitsi puolivälissä kaapelireittiä ja Saki joutui selvittelemään kolmisen tuntia onko puhelinta mahdollista saada takaisin. Paikka oli keskellä vuoristoa ja metsiä. Työntekijät kommentoivat, että puhelin voidaan kyllä käydä noutamassa, mutta täytyy toivoa, että jatkuva auringonpaahde tai alueen metsikössä asuvat villikoirat eivät hajota sitä  ensin. Saki sai puhelimensa takaisin lauantaina ja se toimii vielä :D hyvä niin! Harmitti vain Sakin puolesta, koska hänellä meni monta tuntia huvipuistopäivästä hukkaan puhelimen kohtaloa selvitellessä....

Porukka kasassa taas. Vasemmalta: Iona, Saki, Elli, Eloïse ja minä.
Tämän laite jäi mun osalta väliin. Hui!

Laitteita alueella riitti ja päivän aikana kävin yhdessätoista laitteessa. Kaikken hurjimpiin laitteisiin en mennyt :D Jonotuskulttuuri olikin oma juttunsa. Kiinalaiset eivät jonota omalla paikallaan jonossa, vaan etuillaan minkä ehditään. Huvittavinta oli, että eniten yrittivät etuilla keski-ikäiset naiset :D Lasten etuilun nyt voisin vielä katsoa sormien läpi, mutta nämä naiset olivat ihan oma lukunsa! 

Eläimiä emme kovin paljon käyneet katsomassa. Pingviinit, hait ja pandat kävimme tsekkaamassa. Pandoista en saanut hyviä kuvia, koska pandalaaksossa oli punaiset valot!? Johtui varmaan halloweenista... Muuten alueella oli hienoja valaituksia illan pimetessä. Lähdin Eloïsen kanssa klo 19 aikaan pois Ocean Parkista. Viihdyimme alueella siis noin yhdeksän tuntia. En muista milloin viimeksi olisin ollut noin kauan huvipuistossa! Varmaan joskus lapsuudessa. Muut tytöt jäivät vielä ihmettelemään ihmispaljoutta ja huvipuiston hulinaa.


Lauantaina olikin sitten ongelmana mitä ihmettä sitä pukisi päälleen illalla, kun jotain halloweeniin liittyvää pitäisi olla päällä. Lähdimme huonekaverini Jannen kanssa Sham Shui Pohon ja toivoimme löytävämme sieltä jotain. Sham Shui Posta yleensä löytää kaiken mitä tarvitsee, mutta tällä kertaa ostin alueelta vain hedelmiä ja unimaskin. Meidän huoneen mun puolen sälekaihtimet on jotenkin rikki eikä niitä saa vedettyä alas asti, joten aamuaurinko valaisee huoneen aamukuudesta lähtien. Oli helpompi vaihtoehto ostaa unimaski, joka helpottaa nukkumista valoisassa huoneessa kuin yrittää selittää jollekin englantia osaamattomalle asuntolan henkilökunnalle voisivatko he tehdä sälekaihtimille jotain. Unimaski on testattu käytössä ja se toimii!

Normaalein unimaski, joka löytyi japanilaisesta "Tiimarista"Jannekaan ei löytänyt kaikkea tarvitsemaansa ja jatkoimme metrolla Prince Edwardin alueelle. Kiertelimme hetken siellä ja löysin itselleni naamion noin 2,5€:lla. Se sai riittää mun asuksi. En viitsinyt panostaa halloweeniin pukeutumisen puolesta sen enempää, koska veikkaan, että matkalaukussa ei tule olemaan tilaa naamaisasulle siinä vaiheessa kuin Suomeen paluu tammikuussa koittaa. Janne lähti kampukselle ja kävelin vielä Mong Kokiin. Se oli virhe, sillä Mong Kok on muutenkin aina aivan tupaten täynnä ja vielä enemmän lauantaisin iltapäivällä!!! Mustan topin ostaminen ja takeaway salaatin hakeminen italialaisesta kahvilasta kesti yli kaksi tuntia. Pelkäsin vain, että tulee kiire iltaa ajatellen. Ehdin kuitenkin syödä ja laittautua ilman hoppua ennen kuin lähdimme klo 21 maissa kohti keskustaa.Meidän oli tarkoitus mennä ensin Victoria Harboriin katselemaan sataman valoja, mutta alkoi ripsiä vettä, joten menimme metrolla Centraliin ja IFC-mallin Red-rooftop baariin. Metrossa paikalliset ottivat meistä salaa kuvia oikein urakalla. No mulla oli tuo naamari, niin ehkä mua ei niin tunnista niistä kuvista :D Ei mua sinänsä haitannut kuvien ottaminen, mutta olisi ollut kohteliasta, jos he olisivat voineet edes kysyä lupaa kuvien ottamiselle. Redissä vettä tuli välillä, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Otimme kuvia skylinen kanssa, mutta oli vähän liian pimeää, joten kuvista ei tullut niin tarkkoja.

Redin jälkeen päätimme suunnata LKF:iin, jos sinne olisi mahdollista päästä. Poliisit olivat tehneet tiesulkuja ja rajoittaneet alueelle pääsyä. LKF eli Hong Kongin suosituin baarialue on halloweenina aivan tukossa ja muutama vuosi takaperin alueella oli kuollut ihmisiä, kun he olivat ilmeisesti tallautuneet väkijoukon jalkoihin :( Tämän sattuman vuoksi poliisit valvovat alueen järjestystä halloweenin ja muiden suurien tapahtumien kuten uuden vuoden aikaan. Jouduimme jonottamaan kaupunginosaan pääsyä puolisen tuntia. Viihdyimme LKF:ssa lopulta vain tunnin, koska siellä oli aivan liikaa ihmisiä!! Baariin olisi maksanut sisäänpääsy useimmiten 400hkd eli hieman alle 50€. Täyttä rahastusta eikä siellä olisi ollut kivaa, koska oli liian täyttä. 

Kotimatkakin kesti kaksi tuntia, kun taksin saaminen oli mahdotonta ja metrot eivät kulje öisin. Minibussin, kävelyn ja taksin jälkeen olimme kampuksella taas klo 5.00 aikaan. Kotimatkalla saimme paikallisilta miehiltä Minni Hiiren korvat :D Päästyämme kampukselle olimme saaneet lahjan paikallisilta tytöiltä, jotka jakavat vessan kanssamme. Asuntoloissa kahdella huoneella eli neljällä ihmisellä on yhteinen vessa. Aluksi pelotti, etä tuleeko aamuisin olemaan ruuhkaa suihkun kanssa, mutta hongkongilaiset vessakämppiksemme elävät niin erilaista vuorokausirytmiä, että ongelmaa ei ole ollut! Tytöt olivat antaneet meille erilaisia karkkeja. Aika söpöä :) Täytyy muistaa heitä sitten ennen kotiinpaluuta.

Muutama muukin oli päättänyt lähteä Lan Kwai Fongiin halloweeninaViereisen huoneen paikallisilta tytöiltä saadut halloweenkarkit

Spagettia lounaaksi (2,5€) alakerran kanttiinista


Sunnuntai menikin sitten valmistautuessa uuteen viikkoon, skypettäessä ja kouluhommia tehdessä. Illalla paistoimme lättyjä Annan, Marian ja Emilian kanssa. Tällä viikolla olisi opiskelun lisäksi tarkoitus hankkia Kiinan viisumi tulevia reissuja varten sekä juhlia Ellin ja Sakin synttäreitä raitiovaunubileissä. Kiinan viisumin anominen ei ole sujunut mutkitta kaikilla vaihtareilla, joten saa nähdä miten meillä sujuu huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti