maanantai 30. marraskuuta 2015

Enjoying the last weeks in Hong Kong

Heips!

Viikonloppuun mahtui paljon kaikkea kivaa tekemistä. Perjantaina ryhmätyötapaamisen jälkeen lähdin Emilian ja Jannen kanssa shoppailemaan. Aluksi menimme metrolla Causeway Baylle. Siellä oli muutama muukin ja en  ole ikinä ennen ollut niin ruuhkaisessa metrossa! Satun olemaan niin pätkä, etten voinut ottaa siinä tilanteessa kuvaa, mutta voin sanoa, että oli kirjaimellisesti tiivis tunnelma :D

Kävimme Times Squaren ostoskeskuksessa ja Forever21:ssa. Perjantaina vietettiin Black Fridayta emmekä tajunneet sitä etukäteen. Tämän Yhdysvalloista lähtöisin oleva shoppailun superpäivä alennusmyynteineen on rantautunut myös Hong Kongiin ja siksi ihmisiä oli ehkä liikkeellä vielä tavallista enemmän. Monissa kaupoissa oli erilaisia tarjouksia tai esim kaikki tuotteet -40%. Välillä olo oli kuin Stockmannin Hulluilla päivillä potenssiin kaksi, koska ihmisiä oli vain niin valtavasti liikkeellä ja kaupoissa ei päässyt oikein liikkumaan. Toinen havainto oli se, että kadut ja kauppakeskukset täyttyvät ihmisten lisäksi myös joulukoristeista.
Causeway Bayn jälkeen menimme suosikkikaupunginosaani Mong Kokiin. Siinä vaiheessa olimme kierrelleet kauppoja ja katuja jo yli neljä tuntia ja kaikilla alkoi olla nälkä. Menimme pizzalle Paisano's -ravintolaan, joka sijaitsee Dundas Streetillä. Mong Kok alkoi olla niin tukossa, että kenkäkauppojen kiertelyn jälkeen kävimme vain ruokakaupassa ja suuntasimme takaisin kampukselle. Mong Kokissa asuu keksimäärin 130 000 hlö/km2 ja se on maailman tiheimmin asuttu kaupunginosa. Voitte vain kuvitella sitä ihmisten määrää! Saattaa tuntua hieman tyhjiltä Suomen kadut tämän vaihdon jälkeen, kun on tottunut näihin seutuihin ja väenpaljouteen :D 

Lauantaina oli tarkoituksena vaeltaa Lion Rockille, joka on vuori melko lähellä meidän yliopistoa. Sää näytti kuitenkin sen verran pilviseltä, että päätimme siirtää vaellusta päivällä eteenpäin parempien näkymien toivossa. Lauantai menikin sitten kuntosalilla käydessä ja illalla menimme syömään 12 vaihtarin porukalla Mr. Wong'siin Mong Kokiin. Mr. Wong'sissa saa syödä ja juoda (myös kaljaa) niin paljon kuin haluaa ja lysti maksaa 60HKD/hlö. Istuimme siellä vaihtariporukalla kolmisen tuntia ja sen jälkeen kävin pyörähtämässä LKF:ssa toista kertaa tällä viikolla :D Azure-rooftopbaarista oli huikeat näkymät!

Oli hyvää sakfaa! Sunnuntaina iltapäivällä oli sitten vaelluksen vuoro. Tämä vaellus oli mun viikon selkeä kohokohta. Voin todeta sen näin jälkikäteen :) Lähdimme liikkeelle yliopistolta kolmen maissa suomalaisten Emilian ja Marian sekä ruotsalaisen Hannan kanssa. Menimme metrolla Wong Tai Sinin asemalle ja otimme taksin niin pitkälle kuin sillä pääsi. Onneksi teimme niin, koska säästimme jalkoja 40minuutin kävelyn verran ja tämä matka olisi ollut melkein pelkkää ylämäkeä. Taksikin meinasi melkein hyytyä välille, kun nousu oli niin jyrkkä.

Tästä alkoi päivän urakka

Näkymät kaupungin ylle olivat ilmansaasteiden takia selkeämmät matkan varrelta kuin huipulta

Saavuimme temppelialueen luokse, josta kävelimme reilut 20min autotien viertä portille, josta varsinainen vaellus alkoi. Kyltissä luki 1,8km ja netin ohjeiden mukaan tähän reittiin pitäisi mennä noin tunti. Matkan aikana oli erittäin huonosti ohjeita. Seuraava  kyltti oli 500m ennen huippua ja välillä kylttejä oli kyllä muihin suuntiin, mutta ei Lion Rockille. Kyselimme vastaantulevilta kiinalaisilta kauanko matkaa Lion Rockille on ja vastaukset vaihtelivat puolesta tunnista kahteen tuntiin. Hieman kauhistutti, että ehtisimmekö huipulle ennen kuin aurinko laskee. Lopulta meillä meni enää 25min huipulle tuosta vaiheesta, jossa paikalliset sanoivat reitin olevan puolesta tunnista kahteen tuntiin. Päättelimme, että kiinalaiset eivät olleet katsoneet kelloa missään vaiheessa ja veikkalivat vain kuinka kauan matka kestää. Mulla oli rannekello kädessä ja matka tuosta 1,8km -kyltin kohdalta huipulle kesti meiltä 55min. Kaverimme Elli oli käynyt tuolla pari viikkoa aiemmin ja hänellä oli mennyt noin tunti, joten siksi myös epäilimme kiinalaisten kahden tunnin arvioita. Matka kyllä tuntui todellisuudessa noin tuntia pidemmältä, koska reitti oli melko haastava ja portaat paikoittain erittäin jyrkkiä.
Jalat tutisten pääsimme huipulle ja oli itsensä voittanut olo! Tämä oli mun eka kunnon vaellus ja oli se sen arvoista. Saasteiden vuoksi näkymät eivät olleet parhaat, mutta näimme ainakin kauniin auringonlaskun. Emme nähneet ollenkaan Hong Kong Islandin puolelle asti, koska ilma oli niin sumuinen ja saasteinen. Vaellus teki kuitenkin hyvää keholle ja mun korkeanpaikankammolle. Välillä pitää mennä sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja tämän vaelluksen aikana tosiaan tein sen! En tosin uskaltanut mennä kovin lähelle reunaa istumaan kuvia varten ja suurin osa kuvista näytti tyhmiltä ja jäykiltä, kun meikä puristi tiukasti kiinni kalliosta ja samalla kauhulla katsoen alas vuorenrinnettä. Matkaa alas oli paljon, sillä Lion Rockin huippu on 495 metrin korkeudessa.

Kun olimme aikamme ihailleet näkymiä ja syöneet eväitä jatkoimme matkaa alas. Ehdimme kävellä alas 20min päivänvalossa ennen kuin tuli pilkkopimeää. Meillä oli onneksi yksi kunnon taskulamppu ja pari älypuhelimen taskulamppua, joiden avulla näimme suunnistaa alas. Oli aika jännä fiilis kävellä keskellä pimeää metsää, joka muistutti viidakkoa. Välillä vähän kauhistutti, kun puskista kuului rääkäisyjä, jotka toivottavasti lähtivät alueella asuvista apinoista. Emme nähneet yhtään apinaa, mutta reitin varrella oli varoituskylttejä apinoista ja miten käyttäytyä, jos kohtaa niitä. Syöttäminen ainakin oli kiellettyä :D Näin taskunlampun valokeilassa pari gekkoa ja toukkia, mutta en mitään sen kamalampaa.
Autotietä alas käveleminen oli hankalaa, kun jalat olivat ihan makaronia ja tärisivät joka askeleella. Onnistuimme kumminkin nappaamaan taksin suunnilleen samasta kohtaa, johon päivän eka taksi jätti meidät. Menimme taksilla Lok Fuhun ja olimme hämmästyneitä, miten tämä matka maksoi vain 25HKD, kun eka taksimatka maksoi 41HKD, vaikka ekan matkan olisi pitänyt olla paljon lyhyempi. Ilmeisesti eka taksikuski kuljetti meitä maisemareittiä eli ajeli tahallaan pidemmän kautta, jotta saisi enemmän rahaa meiltä. Euroissa tämän huijauksen arvo oli noin 2€ eli ei siinä mitään, mutta periaatteena vaan ärsytti, sillä tämä oli ensimmäinen taksihuijaus, jonka kohteeksi olen joutunut. Taksikuskit saattavat ajaa usein tahallaan mutkien kautta, jotta mittari raksuttaa enemmän ja he saavat lisää tienestejä. Omalle kohdalle tätä ei ollut vain sattunut ennen.

Kävimme McDonald'sissa ja sitten menimme takaisin kampukselle. Suosittelen Lion Rockia, jos vaeltaminen kiinnostaa. Näkymät ovat hienot ja varmasti jopa huikeat kirkkaalla säällä! Kannattaa vaan varata riittävästi juotavaa mukaan. Meillä oli ihan kohtuullinen keli, taisi olla +23 astetta eli ei liian kuuma :) Jäi vähän sellainen kutina pitäisikö tehdä vielä toinen vaellus tässä jäljellä olevan parin viikon aikana. Katsotaan miten ehtii!

Näitä kuvia jälkikäteen katsellessa voin myös todeta, että onnea on hyvä kamera! Ostin vaihtoa ajatellen Canonin EOS M -minijärjestelmäkameran, joka on kokonsa puolesta kulkenut hyvin mukana lähes päivittäin. Kyllä sen kuvanlaadun eron vaan huomaa, jos minijärkkäri ei ole ollut mukana ja on tullut näpsittyä kuvia puhelimella. Esimerkiksi tämän postauksen Mr. Wong'siin liittyvä kuva on napsittu puhelimella. Ainoa miinus on se, että en ostanut järkkäriin parempaa objektiivia, joten täytyy olla aika lähellä kohdetta ottaakseen hyviä ja tarkkoja kuvia. Pääsen kyllä vielä kuvailemaan paremman objektiivin kanssa, kunhan perheeni saapuu tänne ja saan isän järjestelmäkameran käyttööni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti