maanantai 9. marraskuuta 2015

Turistina

Tässä alkoi pieni paniikki iskeä päälle, kun tajusin, että meidän noin viikon mittaisen kokeisiin lukuloman alkuun on enää alle kuukausi! Se meinaa myös sitä, että vaihtoaika lähenee vääjämättä kohti loppupuoliskoaan. Tämän seurauksena täytyi alkaa käydä urakalla läpi näitä Hong Kongin nähtävyyksiä, jotka on vielä tähän asti jäänyt käymättä.

Lauantaina lähdimme huonekaverini Janne kanssa ensin Centraliin ja siitä suuntasimme Zoological & Botanical Gardenseihin. Muutamat liukuportaat piti ottaa ja kävellä rinnettä ylös ja alas, että pääsi tuonne alueelle. Olisi sinne päässyt toista suorempaakin reittiä, mutta meidän valitsemallamme reitillä oli enemmän näkemistä. Meidän reitti meni Sohon läpi, joka on yksi Hong Kongin kaupunginosista. Alueella on tosi paljon erilaisia ravintoloita, baareja ja yökerhoja.
Tietyömaa ja töitä tehdään lauantaisinkin

Teitäkin on useammassa tasossa


Alueella oli paljon eksoottisia eläimiä. Melkein kaikki olivat jonkin sortin apinoita tai niiden sukulaiseläimiä. Näin lauantaina alueella oli lapsiperheitä ja voi sitä lasten riemua, kun apinat hyppelivät oksalta toiselle tai söivät banaaneja :D Näin myös ensimmäistä kertaa suomalaisia Hong Kongissa. Kaksi lapsiperhettä ja he olivat myös ihailemassa apinoita. He olivat varmaan asuneet Hong Kongissa kauemman aikaa, koska heillä oli sen verran paljon vaatetta päällä. Mulla on edelleen shortsit ja toppi tai mekko päällä päivittäin. Farkkukelit tulevat luultavasti joulukuussa... 

Alkoi ripsiä vähän vettä ja päätimme jatkaa matkaa takaisin Centraliin, mutta eri reittiä, koska liukuportaat kulkevat tälle alueelle vain ylöspäin eli alas olisi joutunut menemään satoja rappusia pitkin. Matkalla näimme näitä korkeita hienoja pilvenpiirtäjiä, joita en varmaan koskaan jaksa lakata ihmettelemästä! Seuraavaksi kiertelimme vähän kaupoissa. Centralin alueella on lukuisia erittäin kalliita liikkeitä, mutta myös sellaisia vähän vähemmän kalliita, joihin uskalsimme mennä. En ostanut mitään, kun sekä sovituskoppi- että kassajonot kiemurtelivat pitkinä kaikissa kaupoissa, joissa kävimme.

Vielä tarkenee!
Kaupunkikierroksen jälkeen huilasin hetken huoneella ja sitten lähdimme Emilian kanssa syömään turkkilaiseen ravintolaan Ladies' Marketille. Ruokailun jälkeen suuntasimme vaihtariporukalla taas vaihteeksi tuttuun Red rooftop baariin. Muut olivat menneet sinne jo aiemmin, mutta liityimme seuraan. Mélanie tuli myös meidän kanssamme istumaan iltaa. 

Sunnuntaina menimme Emilian kanssa Diamond Hillin metroaseman vieressä oleviin Chi Lin Nunneryyn ja Nan Lian Gardeniin. Aloitimme puutarhan puolelta ja jatkoimme luostarin puolelle. Oli erittäin kuuma päivä! Aurinko porotti puolipilviseltä taivaalta ja väriäkin tarttui pintaan, kun nyt mulla näkyy topin rajat hartioissa ja rintakehässä. En kuitenkaan palanut, vaikka aurinkorasvaa en tajunnut laittaa kampukselta lähtiessä.
Tästä alaspäin kuvat on otettu luostarin alueelta. Siellä ei vaan saanut kuvat joka paikassa, esim. buddhapatsaista ei saanut ottaa kuvia. Myöskään kaikkiin huoneisiin ei päässyt sisään. Pagodan alue oli myös suljettu vierailijoilta.Kartta Chi Linin alueestaPuutarhan ja luostarin jälkeen menimme syömään italialaiskiinalaiseen ravintolaan. Söimme jonkun sortin lounastarjouksen eikä maksanut kuin noin 6€. Useimmiten italialaiset ravintolat ovat suht hintavia Hong Kongissa. Tuurilla saattaa löytää edullisenkin. Tänne päädyimme ihan vaan sen perusteella, että ulos asti leijaili ihana valkosipulin tuoksu! Söin pastaa tonnikalakastikkeella, kirsikkatomaateilla ja valkosipulilla. Oli hyvää :)


Shoppailimme hetken Hollywood Plaza -ostoskeskuksessa. Ostin neuletakin ja laukun. Sovittelin myös duffelitakkia Uniqlossa. Olen kovasti pohtinut ostanko talvitakin Hong Kongista. Ongelmana on se, että en voi tietää millainen keli Suomessa on tammikuussa, kun palaan. Voi olla pari astetta plussalla tai pahimmassa tapauksessa -25 astetta. Mulla on mukana trenssitakki, mutta sillä ei tarkene, vaikka alle laittaisi neuleita. jos pakkasta on enemmän kuin -5 astetta. Toinen ongelma on se, että enemmistö täällä myytävistä talvitakeista on niin ohuita tai avonaisia, että ei niillä tarkene Suomessa. Täällä talvella voi kylmimmillään oli noin +10 astetta ja silloin on paikallisten mukaan jo aivan jäätävää... Ehdin onneksi vielä pohtia takkiasiaa eikä päätöstä tarvitse tehdä tänään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti