lauantai 7. marraskuuta 2015

Viisumin anomista, reissusuunnitelmia ja tenttejä

Tämä viikko on mennyt enimmäkseen opiskellessa, mutta on sitä vähän muutakin tullut tehtyä. Tiistaiaamuna opiskelin perjantain mid termiä varten. Iltapäivällä menimme Emilian kanssa Wan Chaihin anomaan viisumia Manner-Kiinaa varten. Meillä on Hong Kongia varten opiskelijaviisumi, mutta jos haluaa käydä Manner-Kiinan puolella, niin tarvitsee erikseen Manner-Kiinan viisumin. Olin kuullut huonekaveriltani Jannelta, että oikean rakennuksen löytäminen viisumin anomista varten on hieman hankalaa. Hän oli seikkaillut oikeilla hoodeilla 45 minuuttia ennen kuin löysi oikean rakennuksen. Hän antoi muutaman vinkin miten löytää oikean paikan, mutta siitä huolimatta taisimme harhailla parikymmentä minuuttia ennen kuin löysimme oikean rakennuksen ja oikean sisäänkäynnin. Alla kuvia maisemista, joita näimme harhaillessamme.

 Tämän rakennuksen uumenista löytyi oikea paikka viisumin anomista varten 

 Pääsisäänkäyntiä vartioi kaksi tällaista patsasta. Harmi vain, että oli väärä sisäänkäynti...

Viisumia varten piti olla mukana kopio passista, Hong Kongin viisumista ja maahantulolapusta, joka tulostettiin lentokentällä Hong Kongiin saapuessa ja nidottiin passiin, lentolipuista ja majoituksesta Kiinassa sekä passikuva. Paikan päällä täytimme neljä sivun pituisen kaavakkeen, jossa kyseltiin mm. henkilötietoja, lähiomaisia, aiempien Kiinan viisumien myöntämisajankohtia -ja paikkoja sekä matkustushistoriasta viimeisen 12 kk aikana. Mua vähän pelotti, jos viisumin anominen olisi jäänyt kiinni siitä, etten muistanut tarkkoja päivämääriä milloin olin aiemmin saanut Kiinan viisumin. Ensimmäisestä Kiinan matkastani on jo 10 vuotta aikaa, joten en muistanut, kun että se oli syyskuussa 2005.No neiti joka käsitteli anomuksemme tiskillä ei jaksanut kuin silmäillä hakemuksen läpi, joten tarkkojen päivämäärien puuttuminen ei häntä haitannut.

Siellä oli pari muutakin anomassa viisumia. Jokainen sai vuoronumeron kaavakkeen täyttämisen jälkeen. Saimme Emilian kanssa numeron A347 ja käsittelyssä oli A290. Luulimme, että joudumme odottamaan siellä tunnin jos toisenkin. Eräs aasialainen mies tuli käsieleillä kyselemään, jos vaihtaisimme lapun hänen kanssaan. Saimme häneltä vuoronumeron A319 ja jonotusaika lyheni huomattavasti. Passi piti jättää toimistoon käsittelyä varten ja sen sai käydä hakemassa perjantaina. Tiistain viisumireissulla vierähti lähes neljä tuntia, joten menimme sitten käymään välipalalla McDonald'sissa. Kanapanini ja keksijuustokakku puoliksi maistuivat hyvin jonotuksen jälkeen.


Tiistai-iltana tapasin viimein ranskalaisen Mélanien illallisen merkeissä. Tutustuimme syksyllä 2011 hänen ollessa vaihto-oppilaana Kokkolassa. Törmäsimme kerran aiemmin syksyllä taksijonossa Hong Kongissa (pieni maailma, kun tällaisessa suurkaupungissa törmää sattumalta!). Sen jälkeen meidän on pitänyt tavata jo useaan otteeseen, mutta nyt saatiin sitten aikataulut viimein osumaan yksiin ja tapaaminen onnistui.

Mélanie oli alkanut Hong Kongissa ollessaan kasvissyöjäksi. Menimme Grassroots Pantry-nimiseen ravintolaan. Ruoka oli ihan jees, mutta aivan ylihinnoiteltua. Maksoin omasta annoksestani yli 26 euroa eikä annosta ollut koollakaan pilattu. Mélanie oli valinnut ravintolan ja hänellä ei tuntunut olevan rahasta puutetta. Hän työskentelee finanssialalla Hong Kongissa ja maksaa noin 30 neliön asunnostaan Wan Chaissa (aika lähellä keskustaa), reilut 2500€/kk!! Palkkakin tuntui olevan hänellä ihan kohdillaan, mutta tarkkaa summaa en udellut.

Alkupaloja

26 euron annos eikä sisällöstä ollut hajua


Torstaina oli luvassa Ellin ja Sakin synttäreiden juhlintaa. Tytöt olivat varanneet raitiovaunun eli tramin kahdeksi tunniksi vain meille kanssajuhlijoille. Oli aika hauskaa ajella ympäri Hong Kongin keskustan aluetta ja Causeway Bayta pitkin raitionvaunun kyydissä ja katsella maisemia ja nauttia lämpimästä illasta. Vielä kahdeksan aikaan, kun lähdimme liikkeelle tramilla oli +26 astetta. Ei se talvi sittenkään ole kunnolla täällä. Ajankohdallisesti paikallisten mukaan on jo talvi. Sen huomaa siitä, että katukuvassa alkaa nähdä jo jonkun verran kevyttoppatakkeja sekä lähipuiston uima-allas suljettiin osittain, koska nyt on talvi eikä ole riittävän lämmin enää paikallisen mittapuun mukaan. On se itseasiassa auki aamusiin klo 6-12, mutta eipä sinne enää ehdi, koska tuohon aikaan on pääasiallisesti luennoilla. Tramilla ajelun jälkeen melkein kaikki muut lähtivät LKF:iin jatkamaan iltaa, mutta lähdin alankomaalaisten Janneken ja Violan kanssa takaisin yliopistolle, koska mulla oli perjantaina mid term ja halusin nukkua kunnolla ennen koetta. 


Matkan varrella näytti mm. tältä

Perjantaina tenttiin kertailun lisäksi kävimme hakemassa Kiinan viisumimme. Kahden kerran viisumi suomalaiselta maksoi 300HKD eli jotain 36€:n luokkaa. Ensimmäinen osa viisumista menee, kun matkustamme Emilian kanssa Hainanin saarelle 19.-22.11. Hainan kuuluu Kiinalle ja saaresta käytetään usein nimitystä Aasian Havaiji. Täytyy toivoa, että säät suosii, kun Hainanilla ei ole rantojen, surffailun ja sukeltelun lisäksi kuulemma kovin paljon muuta tekemistä! Toinen osa viisumista menee varmaan siihen, että tulee käytyä Shenzenissä. Shenzen sijaitsee ihan Hong Kongin vieressä ja sinne pääsee kätevästi metrolla. Shenzen on hieman isompi ja halvempi kuin Hong Kong ja luulisin, että päiväreissu kyseiseen kaupunkiin on ihan passeli.

Mun financial managementin mid term järjestettiin perjantai-iltana klo 19-22. Voin sanoa, että ei ainakaan ollut paras ajankohta mulle. Tuohon aikaan illasta alkaa jo olla sen verran väsynyt, että ajatus ei kulje ihan täysillä. No saapa nähdä miten meni tuo tentti. Mieluummin tekisin tentit päivällä, mutta eipä noihin aikatauluihin voi täällä vaikuttaa. Viikon aikana julkaistiin myös loppukokeiden aikataulut. Mulla tulee tämän hetken tietojen mukaan olemaan tentit 9.12, 11.12, 12.12 ja 19.12. Eli kaksi tenttiä lauantaina ja nekin molemmat lauantai-iltana. Nuo aikataulut voivat vielä muuttua, mutta katsotaan miten käy! Ainakin tuon vikan tentin jälkeen pitää sitten vain pakata ja hyvästellä kampus, kun 20.12 lähdemme perheeni kanssa Vietnamiin ja siellä vierähtää melkein koko loppuvuosi. Näistä reissusuunnitelmista lisää myöhemmin!

Loppuun vielä hiushöpinää. Tiistaina jaksoin tehdä hiuksille jotain kampausta pitkästä aikaa.  Mun hiukset on useimmiten olleet enemmän tai vähemmän kiharalla täällä kosteasta ilmasta johtuen. Vaikka on tehnyt mitä tahansa hiuksille, niin eivät ne kovin kauaa ole pysyneet kuosissa. Pistetään kostean ilman piikkiin!
Ajattelin pitää tänään taukoa opiskeluista, kun pitää tuulettaa vähän päätä financial managementin jäljiltä ennen kuin aloitan globalisaatiokurssin ryhmätyötä. Nyt lähdemme huonekaverini Jannen kanssa katselemaan nähtävyyksiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti