torstai 26. marraskuuta 2015

Kolme kuukautta vaihtarielämää

Tiistaiaamuna suuntasin Tsim Sha Tsuihin, kavereiden kesken TST. Tsim Sha Tsuissa on paljon nähtävää ja mm. eräs Hong Kongin tunnetuimmista nähtävyyksistä Avenue of Stars sijaitsee siellä. Avenue of Stars on Hong Kongin oma Walk of Fame eli rantabulevardi, joka on omistettu alueen tunnetuimmille elokuvatähdille. En jostain syystä ehtinyt käymään Avenue of Starsilla alkusyksystä ja nyt lokakuussa paikan piti mennä remonttiin kolmeksi vuodeksi. Kiinassa projektit usein viivästyvät enkä uskonut, että he voivat pistää koko rantabulevardin kiinni ennen kuin se käyn omin silmin toteamassa. No paikka oli kuin olikin täysin suljettu. Osa alueen patsaista ja kädenjäljistä oli kuitenkin siirretty läheiseen puistoon, jotta turistit pääsevät niitä ihmettelemään. Kävin niitä sitten tutkailemassa hetken aikaa. Yritin metsästää Hong Kongin tunnetuimman näyttelijän Jackie Chanin (tuttu mm. kungfun taidoistaan) ja samalla ainoan, jonka tiedän patsasta ja kädenjälkiä, mutta löysin vain patsaan. Lohdutukseksi löytyi melkein nimikaiman Jacky Cheungin kädenjäljet :'D

TST:n jälkeen lähdin iltapäivällä Ellin kanssa Sham Shui Pon uima-altaalle rentoutumaan pariksi tunniksi. Tuntui hassulta ajatukselta, että oli tasan kuukausi jouluaattoon ja me nautimme aurinkoisesta säästä ja +27 asteen lämmöstä. Uintireissun jälkeen kävimme noutamassa meidän uudet Octopus-kortit metroasemalta. 3kk saa ajella väliaikaisella ja ilman kuvaa olevalla opiskelijan Octopus-kortilla. Octopus-kortti on ladattava kortti, jolla maksetaan pääasiassa metro-, bussi- ja lauttamatkoja, mutta se käy maksuvälineenä myös mm. tietyissä ruokakaupoissa, kopiokoneissa yliopistolla ja McDonaldsissa. Opiskelijana saa metromatkat puoleen hintaan ja siksi metrolla matkustaminen on hyvin halpaa. Kallein metromatkani opiskelijahinnoilla on ollut 1,5€ ja kävin melko kaukana Tuen Munissa, jonne on autolla noin 29km meidän asuntoloilta. Kylläpä hiukset näyttää tummilta tuossa maaliskuussa otetussa passikuvassa, joka meni myös Octopus-korttiin. Hieman on päässyt tukka vaalenemaan täällä auringossa...


Illalla oli luvassa kv-toimiston järjestämä jäähyväisjuhla meille vaihtareille. Hauskojen juttujen, valokuvien selailun, rupattelun ja buffet-illallisen jälkeen osa porukasta lähti jatkamaan iltaa Billy Boozerin lähipuistoon. Menin sinne pariksi tunniksi ja oli erittäin hauskaa! Puoli yhdeltä oli pakko lähteä nukkumaan, että jaksoi herätä keskiviikkoaamun viimeiselle kantonin luennolle. Täytyy ottaa ilo irti kaikista mahdollisuuksista, kun ehtii viettää iltaa kamujen kanssa, koska vaihtoaika käy vähiin.

Keskiviikkona oli sitten tosiaan viimeinen kantonin tunti ja ensi viikolla pitäisi osata vastata opettajan kysymyksiin suullisessa kokeessa! Jaiks! Eniten pelottaa, etten ymmärrä mitä opettaja kysyy. Täytyy siis yrittää vähän kertailla näitä juttuja viikonlopun aikana. Tähän väliin voisin laittaa kuvia lukukauden parhaasta kantonin tunnista, joka oli viime viikon keskiviikkona. Menimme yhdessä syömään dimsumeja ja yliopisto tarjosi. Meidän täytyi osata tehdä tilaus kantoniksi, mutta onneksi Cheer auttoi meitä. Muuten olisin varmaan saanut tilattua vaan riisiä ja teetä, koska ne ovat melkein helpoiten lausuttavat ruokailuun liittyvä sanat, jotka tiedän :D Ihan nälkä tulee näitä kuvia katsellessa. Oli muuten maukausta! Kananjalat jäivät multa kokeilematta, mutta kaikkia muita juttuja maistoin.
Kantonin opiskelijaryhmä

Opettajamme Cheer kuvassa keskellä keltaraitaisessa paidassa

Torstaina saatiin takaisin Financial Managementin mid termit. Sain C+. Olen ihan tyytyväinen siihen nähden, että alkuun pelotti meneekö koko koe läpi, koska en tajunnut edes mitä kaikissa kysymyksissä ajettiin takaa. Mun tulos oli myös samaa tasoa kuin kokeen keskiarvo, että siihen nähden ihan jees tulos. Proffa oli antanut aina myös vähän pisteitä, jos oli yrittänyt vastata edes jotain, vaikka vastaus olisi ollut päin mäntyä. Outoa. Nyt on enää tasan viikko luentoja jäljellä ja sitten lukuloma alkaa. Vähän jännittää nuo loppukokeet, kun kaikki muut tuntuvat stressaavan niitä aivan kamalasti. Ite ajattelin käyttää nämä pari viimeistä viikkoa Hong Kongissa opiskelun lisäksi kaupungin kiertelyyn, ettei sitten jälkikäteen harmita, että tuli pelkästään istuttua nenä kiinni kirjoissa vikat viikot.

Tänä aamuna herätessäni täytyi hieraista silmiä uudemman kerran ja todeta, että nytkö se talvi tuli. Aamulla oli vain +16 astetta ja täytyi laittaa farkut jalkaan. Tuntui oudolta, kun on koko syksyn paria poikkeusta lukuun ottamatta kulkenut shortseissa tai mekossa. Ehkä ihan hyvä siinä mielessä, jos täällä vähän viilenee, niin tottuu Suomen lämpötiloihin helpommin, kun lämpöero ei ole niin suuri. Tasan kolme kuukautta sitten tosiaan lähdin Suomesta ja aivan hurjaa miten nopeasti koko syksy on mennyt. Time flies when you're having fun. Näiden pohdintojen jälkeen onkin hyvä lähteä kavereiden kanssa tsekkaamaan mikä meno LKF:ssa on tänään!

2 kommenttia: