lauantai 31. lokakuuta 2015

International Festival sekä vierailu Flower ja Bird Marketeilla

Tällä viikolla on ollut paljon kivaa tekemistä! Alkuviikon vapaahetket kuluivat International Festivalin Suomikojun järjestämisessä. HKBU järjestää joka syksy  International Festivalin, johon kuuluu mm. muotinäytös, jossa vaihtarit kävelevät catwalkilla eri maiden kansallispuvut päällään sekä maiden kojut, joissa jokainen maa tarjoilee omalle maalleen tyypillisiä ruokia. 

Tänä vuonna International Festival järjestettiin 28.10. Me kävimme Ellin, Emilian ja Marian kanssa maanantaina illalla shoppailemassa raaka-aineita ja muita tarvikkeita keskiviikkona tarjoiltavia kokkailuja varten. International Office antoi meille 1000HKD:n budjetin, jonka arvosta saimme ostaa ruokaa ja muita tarvikkeita kojua varten. Kävin ensimmäistä kertaa Sverige Shoppenissa, joka on ruotsalainen ruokakauppa Hong Kongissa Tsim Sha Tsuin alueella. Meidän onneksemme siellä myydään myös muutamia suomalaisia tuotteita kuten Fazerin karkkeja. Ostimme salmiakkisuklaata ja turkinpippureita sekä hiivaa ja kardemummaa korvapuusteja varten. Wellcome-ruokakaupasta haimme loput tarvikkeet korvapuusteihin. Tiistai-iltana oli sitten kokkailujen vuoro. Asuntoloiden yhdessä ainoassa kerroksessa on miniuuni, jota päätimme lainata korvapuustien leipomista varten. Leipomispuuhissa vierähti lähes puoleen yöhön asti, koska uuniin ei mahtanut kovin montaa korvapuustia kerrallaan. Hauskaa oli! Olimme suunnitelleet tekevämme myös pannukakkua, mutta koska siinä olisi mennyt aamuyöhön asti, päätimme jättää sen pois meidän tarjoiluista.

Korvapuusteja, Ei niin nättejä, mutta tosi hyviä! :)

Keskiviikkona luentojen jälkeen menimme valmistelemaan ja koristelemaan kojuamme. Saimme paljon kehuja paperilumihiutaleista :D Lisäksi meillä oli nimikyltti, lippu ja facts about Finland -kyltti kojuamme koristamassa. Faktaosion jälkeen olimme listanneet muutamia tunnettuja juttuja Suomesta kuten sauna, revontulet, Nokia, joulupukki ja Angry Birds. Paljon saimme kommentteja siitä, että onko Angry Birds tosiaan Suomesta!! Nytpähän tietävät sitten :D 
Korvapuustit tekivät hyvin kauppansa. Niiden lisäksi meillä oli tarjolla hapankorppuja, näkkileipää, Pandan mustikkasuklaakonvehteja, hernekeittoa (kaikki nämä tuotuina Suomesta) ja salmiakkisuklaata, turkinpippureita ja muita salmiakkikarkkeja. Salmiakkia jäi vielä vähän meille syötäväksi, koska useimmat eivät uskaltaneet kokeilla niitä. Oli hauskaa tutkailla ihmisten ilmeitä, kun he maistoivat salmiakkia. Aika monien oli pakko sylkäistä karkki pois ja osa kommentoi, että se maistuu kiinalaisilta yrteiltä :D

Näkymää International Festivalilta

Tiistaina ehdin vapaapäivän aikana käydä syömässä turkkilaisessa ravintolassa (olisiko nimi ollut Ottoman?) Ladies' Marketilla. Tässä ravintolassa on arkipäivisin tarjous, että opiskelijat saavat klo 12-17 ruoka-annokset halvemmilla hinnoilla. Söin kana doner kebabrullan ja se maksoi 36HKD eli reilut neljä euroa! Ei ollut parasta kebabia, jota olen elämässäni syönyt, mutta voin sanoa, että se mastui erittäin hyvältä kuitenkin. Olen muistaakseni syönyt kebabia viimeksi heinäkuussa ja kaiken tämän riisiä ja nuudeleiden syömisen jälkeen kebab oli virkistävää vaihtelua makuhermoille :D Olimme turkkilaisessa ravintolassa viiden hengen porukalla, Minä ja Elli Suomesta, Rico Saksasta ja Arnela ja Elias Itävallasta.  Pojat lähtivät takkiostoksille, Arnela opiskelemaan ja Ellin kanssa lähdimme tutkailemaan Mong Kokin alueen kukka- ja lintumarkkinat, koska ne on kuulemma koettava.

Matkalla kukkamarkkinoille törmäsimme Ladies' Marketin kaltaiseen markkinakatuun, jossa myytiin lähes samaa tavaraa kuin Ladies' Marketilla, mutta huomattavasti edullisemmin. Nämä markkinat löytyivät Fan Yuen Streetiltä. Fa Yuen Street loppui lähes siihen mistä Flower market alkaa. Täytyi vain ylittää tie. Kadunkulmassa oli joulukauppa. Poikkesimme sinne ja voi kuinka siellä oli kaikkea ihanaa turhuutta :D Eipä sitä Hong Kongissa ole tajunnutkaan, että joulukin lähestyy jo kovaa kyytiä. Tämä oli ensimmäinen muistutus itselle. Jännä nähdä minkä verran tänne tulee joulukoristeluita vai tuleeko ollenkaan. Luulisin, että ainakin  tulisi sellaisiin paikkoihin, joissa liikkuu paljon turisteja.

 
Joulukaupasta jatkoimme kukkamarkkinoille. Jos täällä olisi tilaa mihin kukkia laittaisi, niin olisin voinut ostaa kukkasia huonetta koristamaan. Kukkia löytyi joka lähtöön, mutta hinnatkin olivat melko kalliita. Kukkamarkkinat päättyivät kadunkulmaan, josta lintumarkkinat alkoivat. Myynnissä oli eksoottisia lintuja. Kävin vain sääliksi useimpia lintuja, kun niitä oli ängetty välillä lähes 20 yksilöä samaa pieneen häkkiin. Jos pelkää lintuja, niin en ehkä suosittele tuolla käymistä, koska siellä lenteli lintuja myös vapaina ja osa oli hyvinkin kesyjä!
 


Lintu yrittää purra jalkaketjua poikki... :(

 Ainakin kuusitoista lintua samassa häkissä...Eilen kävimme Ocean parkissa viiden tytön porukalla, mutta siihen palaan sitten oman postauksen merkein! Tänään on luvassa Halloweenin juhlintaa. Täytyisi vain vielä keksiä miten pukeutuu. Tavallisissa vaatteissa ei voi kuulemma suunnata ulos tänään. Vähintään jokin naamari pitää olla päällä. Eiköhän tässä jotain keksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti