torstai 15. lokakuuta 2015

50 päivää vaihtarina

Otsikon mukainen rajapyykki tuli täyteen eilen. Hurjan nopeasti menee aika! Tuntuu, että enhän mä ole voinut olla täällä jo lähes kahta kuukautta...

Lämpötilat nousivat tiistaina takaisin Suomen hellelukemien tasolle. Lämmintä on päivisin noin +27 astetta, mutta kuumaa ja tuskaista ei enää ole, koska ilman kosteus on madaltunut elo-syyskuun tasosta. Kelit ovat melko samanlaiset kuin Suomen kesän parhaimpina päivinä. Päivisin tarkenee vielä hyvin shortsit ja toppi -yhdistelmällä, mutta iltaisin olen ottanut neuleen mukaan, koska erityisesti iltaisin puhaltavat merituuli on viileä. Tuuli mua ei haittaa, koska noin 20 vuotta tuli asuttua kotikaupungissani rannikolla, joten merituuli ja tuulinen sää ovat mulle tuttuja juttuja.
 
 
Tiistaina asuntoloilla vietettiin Fruitful Dayta. Jokaisen asuntoloissa asuvan opiskelijan olisi pitänyt saada tuona päivänä yksi hedelmä lahjana kerroksensa tutorilta. Me emme saaneet mitään tiistaina, vaan vasta seuraavana päivänä keskiviikkona. Eipä sinänsä yllättänyt, koska ajankäsity on erilainen tällä kuin Suomessa. Asiat tapahtuvat, kun tapahtuvat eikä aikatauluista kiinnipitämisen kanssa ole niin tarkkaa. Pääasia, että asiat hoituvat joskus. Saimme valita banaanin, omenan, omenapäärynän tai lohikäärmehedelmän. Olin juuri käynyt ostamassa banaaneja ja omenoita, joten päätin testata lohikäärmehedelmää. Ne ovat tosi suosittuja ja melko halpoja Kiinassa. Niitä myydään ilmeisesti myös Suomessa pitahayan nimellä, mutta en ollut syönyt niitä aiemmin. Hedelmän maku muistutti hieman kiiviä, mutta maku oli miedompi. Kävin ostamassa lisää lohikäärmehedelmiä Wellcome-ruokakaupasta ja onnistuin voittamaan 200HKD shoppailurahaa tähän ruokakauppaan. En valita, sillä mulla on yleensä tosi huono arpaonni. Tuo summa vastaa noin 25 euroa. Wellcome-ruokakaupassa vietettiin 70v-synttäreitä ja jokainen asiakas sai arvan, jossa saattoi olla sisällä voitto. Arvan lunastaminen on vielä vaiheessa, mutta aikaa on marraskuun alkupuolelle asti.


 
 
Muita aikaan liittyviä havaintoja, joita olen tehnyt tällä viikolla olivat ryhmätyötapaamisessa. Mun ryhmässä ovat ranskalainen tyttö sekä vietnamilainen ja paikallinen poika. Pojat kertoivat olevansa deadline fightereita. Käsite deadline fighter tarkoittaa työskentelytapaa, jossa hommat hoidetaan viime minuuteilla ennen palautusajan umpeutumista. Tämä tuli huomattua jo eilen. Taisin olla ainoa meidän ryhmästä, joka palautti osuutensa ajoissa. Muut ryhmäläiset olivat laittaneet viestiä mulle viime aaumyöstä klo 3.26, että nyt olisi valmista. En tiedä saivatko he enää palautettua osuuksiaan, koska deadline oli klo 00.00. Tämä oli vasta välipalautus, joten toivottavasti työn viimeisen version palautuksen kanssa sujuu paremmin!

Tiistaina mun vapaapäivä meni lähinnä metrolla ajellessa. Olisin halunnut käydä tsekkaamassa Avenue of Starsin, mutta nettisivujen mukaan siellä alkoi remontti 8.10.2015, joka jatkuu vuoteen 2018 asti. Meinasin lähteä sinne ihan vaan katsomaan onko remppa oikeasti alkanut jo, koska nämä aikataulut täällä eivät ole niin päivän päälle. Menin kuitenkin Olympic -metroasemalle ja katselin siellä maisemia ja ostin palmikkoneuleen, koska neuleita ei tullut kovin montaa pakattua mukaan Suomesta lähtiessä.

 Maisemia Olympic City 2 -ostoskeskuksen lähistöllä

 
 
Keskiviikkona illalla menimme käymään Sham Shui Possa Tanyan ja Emilian kanssa, koska Tanya halusi nähdä tämän alueen. Löysimme erään tosi hyvän ja halvan italialaisen ravintolan. Alkupalakeiton valkosipulileivillä sekä pasta-annoksen sai yhteensä 6 euron hintaan. Päätimme, että sinne täytyy mennä uudestaan! Paikka sijaitsi Dragon Mall -ostoskeskuksen neljännessä kerroksessa ja se oli niin suosittu, että sinne piti ottaa vuoronumero, koska kaikki pöydät olivat täynnä. Meidän ei täytynyt odottaa kuin kymmenisen minuuttia pöydän vapautumista. Syömisen jälkeen kiertelimme kauppoja ja myyntikojuja katujen varsilla. Ostin aikuisten värityskirjan noin kahdella eurolla. Nyt vaan täytyisi sitten ostaa värikynät, että pääsisi värittämään :D 

 
Viikonlopulle on luvattu aurinkoista keliä ja lähes +30 astetta joka päivälle, joten suunnitelmissa on reissua rannalle ja ehkä myös Big Buddhalle Lantau-saarelle. Meidän kerrokselta järjestettäisiin myös yövaellus Hong Kongin korkeimmalle huipulle la-su yönä ja retki kestäisi 12h. En tajua miksi auringonnousua pitää lähteä katsomaan jo klo 21:00 edellisenä iltana? :D Taidan mennä tuolle huipulle mieluummin katsomaan auringonlaskua joku toinen kerta! Auringonlaskun aikaan on kuulemma hienommat näkymät kuin auringonnousun aikaan sanovat ne, jotka siellä ovat jo käyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti