tiistai 6. lokakuuta 2015

Pakettia mä metsästän

Filippiineillä ollessani vanhempani lähettivät mulle paketin tänne Hong Kongiin. Paketti ehti saapua Hong Kongiin ennen mua ja siinä olikin pähkäilemistä mistä pakettia löytyisi, kun en ollut asuntolalla silloin, kun sitä oltiin Suomen Postin lähetysseurannan mukaan yritetty toimittaa minulle. Minkäänlaista saapumisilmoitusta en ollut saanut postilaatikkooni. Olin kuullut muilta vaihtareilta, että osan paketit olivat menneet asuntoloiden viereisen rakennuksen toimistoon. Päätin kokeilla onneani siellä. Menin kyseiseen toimistoon ja aikansa paketteja kaiveltuaan toimistossa työskentelevä nainen toteisi, ettei siellä ole mulle osoitettua lähetystä. 
Seuraavaksi menin maanantaina käymään kansainvälisessä toimistossa kysymässä neuvoa mistä voisin lähteä pakettia metsästämään. He eivät vastanneet kysymykseeni mistä voisin pakettia etsiä, vaan tuumasivat, että seuraavalla kerralla kannattaa laittaa paketti tulemaan International Officen osoitteella, jolloin paketin voi noutaa suoraa heiltä. Hyvä vinkki tuleville vaihtareille!! En saanut vastausta kysymykseeni ja tässä vaiheessa alkoi jo ärsyttää. Mistä löytäisin pakettini? Palasin takaisin huoneeseeni ja googlasin Hong Kong Postin nettisivut, josta löysin kv-paketteja koskevan sivuston. Näppäilin pakettini seurantakoodin sinne ja sivu kertoi, että saapumisilmoitus tullaan toimittamaan mulle lähiaikoina ja kyseisessä ilmoituksessa ilmenee mihin postiin pakettini on viety. Maanantai-iltapäivän mittaan postiluukkuuni oli ilmestynyt vihreä saapumisilmoitus, joka kertoi pakettini sijaitsevan Yau Ma Teissa Kowloonin alueen pääpostissa. Lähin posti on Lok Fun ostoskeskuksessa alle 10min kävelymatkan päässä, kun taas Yau Ma Tei on vihreän metrolinjan, jonka varrella myös Kowloon Tong sijaitsee, toinen päätepysäkki. Postit ovat auki täällä klo 18 asti ja pääsin maanantaina luennolta klo 17:30, joten eilen ei ollut riittävästi aikaa hakea pakettia.
Tänään puoliltapäivin lähdin Yau Ma Teihin. Olin käynyt Yau Ma Tein alueella kerran aiemmin. Old Hong Kong Tour, johon osallistuin pari viikkoa takaperin päättyi Temple Streetin markkinoille, jotka sijaitsevat myöskin Yau Ma Teissa. Metropysäkiltä piti Google Mapsin mukaan olla noin 300m postiin. Posti sijaitsi Kowloon Government Offices -rakennuksessa. Vettä tuli taivaalta ihan mukavasti, joten vesisateessa harhailun sijaan päätin kysyä paikalliselta naiselta mistä sisäänkäynnistä mun kannattaisi mennä sisään, että löytäisin postin. Oikea ovi löytyi ja sitten vain oikeaan jonoon. Postissa oli lukuisia eri tiskejä riippuen asiasta. Yhdeltä tiskiltä pystyi käydä nostamassa eläkkeen, toiselta noutamassa paketin ja kolmannelta ostamassa postimerkkejä ja niin edelleen. Onneksi tajusin ottaa passin mukaan, sillä muuten en olisi pakettia saanut. Paketin hakemisen jälkeen käppäilin hetken aikaa Mong Kokin suuntaan ja katselin maisemia. Näin kivalta vaikuttavan puiston, mutta otin vain pari kuvaa sieltä, kunnes alkoi taas sataa siihen malliin, että oli paras etsiä sateensuoja.
Näkymiä puistostaMong Kokissa kävin Grand Plazassa syömässä kylmäsavulohi-foccaccian ja
omenakanelimuffinssin. Mong Kokin jälkeen menin metrolla Kowloon Tongin asemalle ja sieltä Festival Walkin ostoskeskukseen. Kävin Taste -nimisessä ruokakaupassa, jota monet saksalaiset vaihtarit ovat kehuneet, koska sieltä saa ilmeisesti aika paljon saksalaisia tuotteita, mutta hinnat ovat aika kalliita. En ostanut sieltä mitään, mutta totesin, että syksy taitaa olla jo melko pitkällä, koska Halloweeniin liittyvää krääsää alkaa olla myynnissä joka paikassa. Myös Tasten sisäänkäynti liittyi Halloweeniin. Tämä oli toinen kerta kuin kävin Festival Walkissa. Tähän ostoskeskukseen ei ole kovin paljon pidempi matka kuin Lok Fuhun, mutta musta Lok Fusta löytyy enemmän itelle sopivia vaihtoehtoja. Festival Walk on mielestäni paljon hienostuneempi ja siellä on todella paljon designvaateliikkeitä kuten mm. Chanel, Longchamp ja DKNY, mutta myös omalle budjetille sopivia liikkeitä kuten Uniqlo, Hollister ja H&M.


Ruokatauko

 Festival Walkia

Päästyäni takaisin yliopistolle olen tehnyt Cantonesen läksyjä ja hengaillut lähinnä huoneessani. Päivän kierroksellani vierähti aikaa lähes viisi tuntia ja on ollut mukavaa rentoutua vaan nyt illalla. Olen saanut nauttia myös omasta rauhasta, kun kämppikseni Janne lähti kv-toimiston järjestämään sweet dumplings cooking -tapahtumaan. Mulle riitti yksi kerta sweet dumplingseja kokkaillessa. Välillä kaipaa omaa tilaa ja rauhaa, kun jonain päivinä ei ole hetkeäkään yksin. Täytyy siis nauttia niistä harvoista hetkistä, kun saa olla yksin huoneessa :D


Osa paketin sisällöstä! Kiitokset vanhemmille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti